En singular: la col·lecció de l’IVAM en el hall

Una obra dels fons del museu rebrà als visitants només accedir a l’edifici

Nota de premsa

NdP Col·lecció Hall

València. Sota el títol En singular: la col·lecció de l’IVAM en el hall, una obra pertanyent als fons del museu s’exhibirà des de demà, i durant els próxims mesos, en el vestíbul principal del Centre Julio González. Libros, de Manuel Valdés (València, 1942), és l’escultura triada per a iniciar aquesta nova línia d’actuació, que pretén donar major visibilitat a determinats treballs de la col·lecció que tenen un marcat interès artístic.

L’obra de l’artista valencià serà la primera proposta d’una selecció dels treballs més singulars que conformen els fons del museu, que el visitant trobarà en aquest espai d’acolliment i benvinguda. Libros condensa una visió particular del llenguatge escultòric on s’entremesclen diverses de les recerques formals dutes a terme per Valdés. Pertany a la sèrie “Biblioteca”, que aquest artista comença en els anys 90 amb la intenció de mostrar alguna cosa desballestada o deteriorada, i en la qual empra fustes dures. Cerca de manera intencionada la policromia natural de la fusta intentant obtenir una marqueteria tridimensional, que acaba aconseguint a través dels accidents naturals del material i de l’ús de les eines, que genera noves textures i sensacions.

Conegut per ser un dels fundadors de l’Equipo Crónica, Manuel Valdés ha desenvolupat una intensa trajectòria en solitari. L’IVAM compta entre els seus fons amb 13 obres d’aquest artista, tant pintures i collages, com a escultures. Posteriorment a aquesta obra de Valdés, l’IVAM exhibirà en el hall altres peces rellevants de la col·lecció.