“El mòbil de Alexander Calder” inaugura la programació de tallers didàctics de l’IVAM

Nota de premsa

PDF Nota tallers didàctics IVAM

València. La programació de tallers didàctics de l’IVAM per a la temporada 2015-16 s’ha iniciat avui amb “El mòbil d’Alexander Calder”. Dirigit a alumnes de l’últim curs d’infantil (5 anys), primària, secundària i Batxillerat. Aquest taller gratuït està relacionat amb l’exposició ‘Construint Nous Mons. Les Avantguardes Històriques en la Col·lecció de l’IVAM 1914-1945’ i treballa sobre els coneguts mòbils d’Alexander Calder. Es tracta d’escultures que van ser dissenyades per l’artista amb peces d’acer retallades i pintades penjant de cordes o filferros per a aprofitar els efectes de llums canviants produïts pel seu propi moviment.

Els escolars que han assistit al taller han realitzat un recorregut interactiu per l’exposició “Construint Nous Mons’” i han creat el seu propi mòbil de Calder amb boles de suro de diferents grandàries, làmines fines de plàstic de colors, filferro, i cons xicotets de colors. El taller tracta de desenvolupar les aptituds creatives i destreses manuals dels xiquets i xiquetes i joves, a més d’introduir-los en els conceptes bàsics del llenguatge visual i plàstic.

Els tallers didàctics sobre l’exposició ‘Construint Nous Mons. Les Avantguardes Històriques en la Col·lecció de l’IVAM 1914-1945’ canviaran cada trimestre i tindran dos modalitats en funció de l’edat dels participants. “El mòbil de Calder” s’impartirà d’octubre a desembre de 2015, “El fanzine avantguardista”, de gener a març de 2016, i “Les peces de Torres-García”, d’abril a juny de 2016.

La gran demanda de participació als tallers didàctics de l’IVAM per part dels centres docents de la Comunitat Valenciana, ha fet que el museu haja ampliat les sessions per les vesprades.

Aquesta nova temporada 2015-16 l’IVAM també ha programat tallers destinats al públic familiar, en què podran participar persones de totes les edats a partir de 5 anys, i que seran diferents dels que s’imparteixen per als escolars “València, ¿animal o cosa?” es el primer taller familiar que comença el diumenge 18 d’octubre relacionat amb la mostra “Radical Geographics” de Rogelio López Cuenca.

Galeria