El IVAM presenta la conversacCió entre Bartolomé Ferrando i Esther Ferrer, Premi Velázquez d’Arts Plàstiques 2013

Es tracta d’ una “conversacCió” a dos veus en la qual els artistes dibuixaran un paisatge d’accions, de gestos i de paraules

Nota de premsa

Pdf Convocatòria ConversacCió

L’Institut Valencia d’Art Modern (IVAM) presenta el pròxim divendres 8 de maig a les 19’00h l’entrevista-acció entre el performer Bartolomé Ferrando i l’artista multidisciplinar Esther Ferrer, guardonada amb el Premi Velázquez d’Arts Plàstiques 2013 i el Premi Nacional d’Arts Plàstiques 2009. Es tracta d’ una “conversacCió” a dos veus en la qual els artistes dibuixaran un paisatge d’accions, de gestos i de paraules.

Esther Ferrer és pionera de l’art d’acció a España i el seu treball ha sigut reconegut internacionalment. Coneguda per les seues performances, que realitza individualment o com a part del grup ZAJ (disolt el 1996), a principis dels anys 60 va crear juntament amb el pintor José Antonio Sistiaga el primer Taller de Libre Expresión, germen de moltes altres activitats paralel·les, entre elles una Escola experimental en Elorrio (Biscaia).

El 1999 va ser una dels dos artistes que representaren a Espanya en la Bienal de Venècia.  Esther Ferrer ha exposat el seu treball plàstic en diversos museus i centres d’art com ara el Reina Sofia de Madrid, la Galerie Donguy, de París, la Statsgalerie de Stuttgart, el Koldo Mitxelena Kulturunea de Sant Sebastià, el Centro Andaluz de Arte Contemporáneo de Sevilla o el Circulo de Bellas Artes de Madrid.

Bartolomé Ferrando és Professor titular de performance de la Facultad de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València. Ha participat en nombrosos esdeveniments i festivals de performance a Europa, Amèrica i Àsia, ha coordinat festivals internacionales en l’IVAM, en el MNCARS i en l’EACC, i ha exposat poesia visual, objecte i instal·lcions poètiques en diferents països. Ferrando va ser membre dels grups Flatus Vocis Trio, Taller de Música Mundana y Rojo, i ara de JOP, dedicats al desenvolupament de pràctiques creatives situades a mig camí entre la música, la poesia i l’art d’acció.

■ Divendres, 8 de maig, 19’00

■ Saló d’actes de l’IVAM. C/ Guillem de Castro, 118.

Galeria