L’IVAM celebra aquest dissabte el seu 34é aniversari amb Asger Jorn i entrada gratuïta

El públic que s’acoste al museu rebrà com a obsequi una ‘tote bag’

Nota de premsaIVAM Centre Julio González

L’Institut València d’Art Modern (IVAM) celebra aquest dissabte el seu 34é aniversari amb entrada gratuïta durant tota la jornada, a més del regal d’una ‘tote bag’ multiusos de tela per als primers 500 visitants.

El 18 de febrer de 1989 va obrir les portes l’IVAM com el primer museu de titularitat autonòmica d’art modern i contemporani en un edifici de nova planta al barri del Carme. El museu albergava àmplies sales destinades a exposicions permanents i temporals, sent la més rellevant la dedicada a Julio González, i la seua programació molt prompte el va convertir en una referència més enllà de l’àmbit artístic nacional.

Aquest dissabte es compleixen 34 anys des del seu naixement i el museu valencià ho celebra amb tots els assistents que s’acosten fins al centre de Guillem de Castro. El públic que visite l’IVAM tindrà l’oportunitat de conéixer la mostra recentment inaugurada a la galeria 1, ‘La creació oberta i els seus enemics: Asger Jorn en situació’, que aprofundeix en la creació d’imatges, en les connexions entre la pintura i l’edició i en l’experimentació gràfica de l’artista escandinau.

La galeria 3 de l’IVAM proposa una reflexió sobre el treball de la llar i les cures a través del projecte de la investigadora social Alba Herrero i la il·lustradora Ana Penyas, Premi Nacional de Còmic 2018, amb el títol ‘En una casa. Genealogia del treball de la llar i les cures’.

L’oferta de l’IVAM es completa amb la mostra dedicada a Teresa Lanceta i amb noves mirades sobre les obres d’Ignacio Pinazo i Julio González en les exposicions ‘Pinazo en l’espai públic’ i ‘Ser artista. Julio González’.