El cantant Raimon visita l’exposició ‘Col·lectius artístics en València sota el franquisme’ en l’IVAM

La mostra inclou flyers dels seus concerts, portades d’àlbums il·lustrats per Equipo crónica i lletres dels seus temes

Nota de premsa

Pdf Nota de premsa Raimon visita l’expo ‘Colectius artístics’

València. El cantant valencià Raimon (Xàtiva, 1940) ha visitat l’exposició ‘Col·lectius artístics a València sota el franquisme’ que s’exhibeix fins al 3 de gener de 2016 en l’Institut València d’Art Modern (IVAM). Com a representant del moviment Nova Cançó, que es va articular com una plataforma cultural de lluita política contra el franquisme, el cantant té una àmplia presència en la mostra que reuneix més de 200 obres, entre pintures, gravats, escultures, dibuixos, revistes, llibres, còmics i pel·lícules documentals.

En l’exposició s’exposen fullets de diversos concerts de Raimon a València, així com dues cançons del cantautor socarrat, una autoritzada per la censura i una altra prohibida, que formen part del capítol dedicat a Studio S.A., una societat cultural valenciana creada en 1967 que va promoure l’organització de cicles de cinema, concerts de la Nova Cançó, jazz i blues, així com representacions de teatre avantguardista i exposicions contràries a la cultura oficial del règim.

La lletra d’una altra de les seus cançons, Ahir (més coneguda pel seu subtítol: Diguem no), adquireix protagonisme en l’exposició contextualitzant una pintura d’Artur Heras titulada N a una victòria, un homenatge del pintor a Raimon. Durant molts anys aqueixa cançó va haver de ser interpretada amb algunes alteracions respecte del text original.

També s’exhibeixen quatre àlbums de Raimon il·lustrats per Equipo Crónica, així com una escultura d’Andreu Alfaro titulada La veu d’un poble. Homenatge a Raimon que va estar exposada durant molts anys en l’aparador de la llibreria Concret Llibres.