DOSSIER DE PREMSA: “CONTRACULTURA: UTOPIA, RESISTÈNCIA I PROVOCACIÓ A VALÈNCIA”

Dossier

DOSSIER CONTRACULTURAS

L’IVAM presenta l’exposició “CONTRACULTURA: UTOPIA, RESISTÈNCIA I PROVOCACIÓ A VALÈNCIA” del 13 de febrer al 17 de maig de 2020 en la qual proposa un recorregut per algunes propostes contraculturals valencianes entre els anys seixanta i huitanta. La mostra, comisariada per Alberto Mira, planteja com des de l’alta cultura i des de la cultura del poble es van proposar alternatives a totes les ortodòxies de l’època.

La contracultura refà les ficcions que una societat es compta a si mateixa. Pot ser que no sempre trobe la veritat, però sí cerca alternatives a les mitologies oficials que tracten de consolidar certs “nosaltres”. A València, a Espanya, van existir narratives molt clares sobre aqueix nosaltres, i va existir una resistència a prendre-les massa de debò. El talent mediterrani que glorificava la propaganda oficial va tindre així la seua contrapartida en la contracultura, que insistia que les coses no havien de ser així.

En l’exposició, dividida en set seccions, es posa de manifest com l’art es va obstinar a superar els límits de les pressions polítiques. Com el carrer va parlar i com alguns artistes es van expressar contra les convencions que s’imposaven.

Relacionats

Contracultura

13 feb. 2020 – 05 jul. 2020
ExposicióIVAM Centre Julio González

Conferència d’Alberto Mira amb motiu de la inauguració de l’exposició Contracultura

13 feb. 2020
ConversesIVAM Centre Julio González