DOSSIER A la vora del món. Federico Guzmán

Nota de premsa

DOSSIER Federico Guzmán

A la vora del món és un projecte específic de Federico Guzmán (Sevilla, 1964) per a la galeria 6 del IVAM, inspirat en el poema filosòfic del s. V a.C. Sobre la naturalesa de Parmènides d’Elea, que naix del desig d’abolir fronteres i d’imaginar una Mediterrani sense límits.

De la mà d’aquest enigmàtic poema, l’artista condueix al visitant en un viatge iniciàtic que es submergeix en el mar Mediterrani i en les nostres pròpies arrels a través d’una
seqüència d’imatges simbòliques, que transiten pels camins del pensament al voltant de les aparences. Es tracta d’un recorregut d’autodescobriment per posar en qüestió el món que se’ns
presenta com a ‘veritable’. És un viatge al inframón per tal d’alterar l’espai interior, el fosc lloc de la savieses. Un viatge cap a un penya-segat, a la vora d’un Mediterrani tumultuós, on l’artista imagina el paisatge com una utopia transcultural d’una sola riba.

Federico Guman ens endinsa, en la primera planta de la galeria 6, en La via de l’Ésser, un espai de transformació subterrani, l’inframón on es desenvolupa la narrativa del poema de Parmènides. Les parets estan pintades amb un fons negre pissarra i dibuixos de guix, a manera de cova, sobre les quals es despleguen 8 llenços, obra sobre paper de gran format i una sèrie específica de linotips que il·lustren el poema presocràtic.

Relacionats

Federico Guzmán

01 feb. 2018 – 20 mai. 2018
Exposició

Conversa entre l’artista Federico Guzmán i José Luis Albelda, Professor de la UPV

01 feb. 2018
ConversesIVAM Centre Julio González

Recorregut per l’exposició “Federico Guzmán” a càrrec de l’artista

02 feb. 2018
VisitesIVAM Centre Julio González