‘Dansem juntes!’, una invitació de l’IVAM, l’Espai La Granja, el TEM i La Mutant per a celebrar el Dia de la Dansa

El 28 d’abril, al vestíbul de l’IVAM, se celebrarà una trobada gratuïta per a ballar amb tècniques de composició en temps real oberta a tots els públics

Nota de premsaIVAM Centre Julio González
  • El 28 d’abril, al vestíbul de l’IVAM, se celebrarà una trobada gratuïta per a ballar amb tècniques de composició en temps real oberta a tots els públics
  • ‘Dansem juntes!’ es tancarà amb la música de la DJ Lucía Gea, una de les figures més destacades de la nova escena electrònica

 

València (20.04.23). L’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM), Espai La Granja, el Teatre El Musical (TEM) i La Mutant celebren el Dia Internacional de la Dansa amb un projecte de treball col·laboratiu que culminarà el pròxim 28 d’abril, en una trobada col·lectiva d’improvisació que reunirà prop d’un centenar de ballarins i ballarines, professionals i no professionals, al vestíbul de l’IVAM, i una invitació als públics a continuar ballant junt amb la DJ Lucía Gea.

La trobada s’emmarca dins del programa ‘Dansem juntes!’, amb el qual les entitats culturals s’uneixen per segon any per a celebrar la dansa i les pràctiques vives en col·laboració amb l’Associació Valenciana d’Empreses de Dansa (AVED) i l’Associació de Professionals de Dansa de la Comunitat Valenciana (APDCV).

Seguint el camí iniciat el 2022, aquesta col·laboració permet difuminar les fronteres dels espais culturals, experimentant amb altres modes de trobada i ampliant els límits de la dansa.

La programació, que s’estén més enllà de la setmana de la dansa, es va iniciar el passat 2 d’abril a l’Espai La Granja, La Mutant i el TEM amb una formació en la tècnica de CTR (composició en temps real) a un grup de professionals per part de la ‘performer’ i coreògrafa Claudia Dias. La CTR és una tècnica d’improvisació en grup que busca l’horitzontalitat en la presa de decisions, una invitació a buidar el ‘jo’ i proposar des de la col·lectivitat.

Al seu torn, cinc d’aquests professionals s’han convertit en transmissors d’aquesta tècnica a altres cinc grups diversos formats per professionals i no professionals de la dansa. Els transmissors han sigut Vicent Gisbert, que a l’IVAM desenvoluparà un taller amb persones majors de 55 anys, i Rocío Pérez a l’Espai La Granja, que farà el mateix amb un grup de professionals.

El TEM, per la seua banda, ha proposat com a transmissores Aurora Diago Romero, Virginia García Ramos i Guillermo Llorens Castaño, per a treballar junt amb el col·lectiu MOBILITATS DIVERSES, de persones amb diversitat funcional. L’AVED ha convidat la coreògrafa Sibila Gutiérrez a desenvolupar aquesta tècnica junt amb l’alumnat del Conservatori Professional de Dansa de València i APDCV a Lucía Jaén, junt amb el Conservatori Superior de Dansa de València Nacho Duato.

El procés culminarà el pròxim 28 d’abril a les 18.30 hores a l’IVAM amb una posada en comú dels cinc col·lectius, acompanyada per la música de Sonorabisal (Javier La Casta i Paco Morcillo), en un exercici d’experimentació i creació col·lectiva en directe, sense autoria ni direcció.

Després d’aquesta acció, vora les 19.30 hores, els públics estan convidats a continuar ballant amb la DJ Lucía Gea, una de les figures més excel·lents de la nova escena electrònica valenciana i nacional. Lucía Gea oferirà una sessió en què situarem el cos i l’acció en el centre de l’experiència en un tancament festiu i col·lectiu, imprevisible i obert al risc.

 

Conferències, tallers i portes obertes
A més, en el marc de ‘Dansem juntes!’, l’IVAM proposa repensar la dansa contemporània a partir d’altres tres accions: el 27 d’abril, una conferència de la filòsofa Andrea Soto Calderón, i el 29 d’abril, Dia de la Dansa, el joc de dansa urbana ‘Spaces are dancefloors’ de Club Mutante, dirigit a públic jove, que acabarà amb la pista oberta de DJ Paul Jean Robert i el taller ‘Dansa en família’ de Vicent Gisbert, dirigit a públic familiar.

Galeria

Relacionats

IVAM Pista oberta amb Lucía Gea

28 abr. 2023
EscèniquesIVAM Centre Julio González

Cossos, espais, moviment i ritmes. Dansem juntes!

02 abr. 2023 – 29 abr. 2023
EscèniquesIVAM Centre Julio González

Dansem Juntes! Una celebració en temps real

02 abr. 2023 – 28 abr. 2023
EscèniquesIVAM Centre Julio González