Caso de estudio. DANIEL TORRES. La casa. Crònica d’una conquesta

Nota de premsa

Dossier Daniel Torres_val

Caso de estudio. DANIEL TORRES. La casa. Crònica d’una conquesta

9 de març– 4 de juny, 2017

Galeria 3. IVAM, Centre Julio González

Un projecte de Daniel Torres amb la col·laboració d’Álvaro Pons

El caso de estudi Daniel Torres. La Casa. Crònica d’una conquesta reuneix una selecció d’aproximadament cent dibuixos originals i esbossos que l’autor va produir per a la publicació La Casa. Crònica d’una conquesta, editada per Norma Editorial en 2015. Es presenten complets el capítol 19, Tres Motors, Chicago, 1918 (El Gratacels) i el capítol 21, La màquina d’habitar (Període d’entreguerres), i s’han seleccionat també originals de la resta dels capítols del llibre.

Els dos capítols triats entronquen amb l’evolució de la llar dins el creixement de les ciutats que té lloc en els principis del segle XX, desenvolupant un discurs d’anàlisi de l’impacte en la quotidianitat de la translació del camp a la concentració urbana.

La mostra exhibeix el treball que l’artista valencià va realitzar durant set anys i que va concebre com una crònica de la vida quotidiana. Un projecte en el que combina la seua passió pel còmic amb un coneixement profund de l’arquitectura i la història. En La casa només hi ha un protagonista intangible: la llar. Els personatges, els escenaris són secundaris d’una narració que trasllada el focus d’atenció del lector de la trama entre els personatges al seu continent, deixant a les persones en un segon pla.