L’IVAM dispara un castell de focs artificials tradicional per a clausurar l’exposició de Lola Lasurt

El castell de pals és un espectacle documentat des dels segles XIV i XV

Nota de premsa

NdP Castell de pals

El Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) dispara demà divendres a les 20.30h un castell de pals que recrea els focs artificials a l’antiga. L’espectacle, en el qual es recupera la tradició dels castells d’antany, és a càrrec de la pirotècnia Nadal Martí de l’Olleria.

A l’esplanada de l’IVAM es podrà gaudir d’aquesta manera de pirotècnia documentada des dels segles XIV i XV. En mancar de foc aeri, permet contemplar-se des d’una distància menor que els castells de focs artificials moderns, equivalent a la d’una mascletà.

Els castells de pals formen part d’un procés de recuperació de formes d’exhibició en desús que, a més, desafien la domesticació de la festa i la seua gestió del risc com a premissa.

L’espectacle s’organitza amb motiu de la clausura de l’exposició Cardiograma. Lola Lasurt. La mostra, que s’exhibeix fins al 19 de setembre en la galeria 6 de l’IVAM, planteja una sèrie de reflexions sobre la cultura popular a través d’un ninot indultat, de nom ‘Democràcia’, i un fris pictòric en el qual l’artista transmet les sensacions que produeixen els canvis de ritme pausats de la pirotècnia antiga.

Previ al tret del castell de focs artificials, tindrà lloc la presentació d’una publicació vinculada al projecte Cardiograma. Lola Lasurt que comptarà amb la directora de l’IVAM i comissària de l’exposició, Nuria Enguita, l’artista Lola Lasurt, el dissenyador gràfic Ausias Pérez i la crítica, comissària i investigadora Laura Vallés Vílchez. A la trobada els participants abordaran el procés de treball editorial desenvolupat en l’elaboració del llibre.

Les activitats són gratuïtes i requereixen inscripció prèvia a través de l’email actividades@ivam.es.

Galeria

Relacionats

Cardiograma. Lola Lasurt

29 abr. 2021 – 19 set. 2021
ExposicióIVAM Centre Julio González