Una nova planta ibèrica amb flors per ajudar com a tallafocs. Lola Zoido (Villores)

CONFLUÈNCIES. Intervencions artístiques en el medi rural

ConfluènciesTerritori

Durant la meua estada a Villores, passejar pels camins i rutes al voltant del poble va ser la meua activitat principal i part fonamental del procés creatiu. Aquests passejos no només em van permetre observar i conéixer el territori, sinó que van ser un moment d’aïllament i reflexió.

En els darrers anys, els pobles d’aquestes zones estan patint un èxode de població que afecta el paisatge, l’agricultura i l’economia. Les pastures s’estan assecant i, al seu lloc, apareixen plaques solars i parcs eòlics que exploten els recursos naturals de la zona.

Em va interessar investigar com un territori es pot quedar buit de persones, però tot i així continuar explotant els seus recursos. I com podem abordar la relació entre la naturalesa, la tecnologia i aquestes problemàtiques actuals. A més, m’interessa la importància del present i del passat en aquests contextos, i quines mirades hi ha cap al futur.

Amb totes aquestes imatges i idees al voltant del lloc, la meua proposta per al poble de Villores té com a objectiu explorar aquestes problemàtiques i reflexionar sobre com les podem abordar de manera creativa. Per fer-ho, utilitze un programari de generació d’imatges a partir de text, per tal de crear una sèrie de peces que tracten aquestes qüestions.

Pots descarregar ací més informació sobre la meua intervenció a Villores.

Lola Zoido (Badajoz, 1994) és una artista que explora la manera com construïm la nostra realitat mitjançant processos digitals. Graduada en Belles Arts per la Universitat de Sevilla i actualment basada a Madrid, la pràctica de Zoido se centra tant en el resultat virtual com en el material de la generació d’imatges. La seua producció combina una mirada des d’allò analític i allò poètic sobre les relacions que sorgeixen en la intersecció entre allò digital i allò físic.

Relacionats

CONFLUÈNCIES, intervencions artístiques en Els Ports

01 oct. 2022 – 31 des. 2023
ConfluènciesTerritori

CONFLUÈNCIES, intervencions artístiques en el medi rural

01 jun. 2021 – 31 des. 2023
ConfluènciesTerritori