LDE Carrícola, de Rubén García

CONFLUÈNCIES. Intervencions artístiques als pobles de la Ruta 99

ConfluènciesTerritori

Després de la primera visita a Carrícola i comprovar l’aclaparadora presència de l’art en el lloc, em vaig plantejar què podia fer i aportar al municipi. Després de visitar i conéixer els recorreguts artístics generats pel projecte Biodivers, vaig pensar que tenia una oportunitat perfecta per a afegir un element més a aqueixos itineraris a través del so.

El resultat dels meus passejos sonors durant els dies que vaig passar en la població és LDE Carrícola, una sèrie de Llocs d’Escolta (LDE) distribuïts per tres recorreguts del Biodivers , cobrint diferents entorns i centrant-me sobretot en les qualitats acústiques.

Després de l’exploració d’aqueixos deu LDE, va sorgir la idea de dotar al projecte d’una segona intervenció sonora: Amagats, una peça sonora a partir de la captació de sons amagats, inaudibles per a l’oïda humana, amb la intenció d’aproximar-nos a la realitat acústica del que ens envolta però no som capaces d’escoltar.

Pots descarregar ací la fitxa completa de la meua intervenció a Carrícola amb el mapa dels LDE proposats. I en aquest enllaç pots escoltar Amagats*

*Aquesta peça sonora conté freqüències baixes i materials sonors subtils que són inaudibles a través dels altaveus d’un ordinador o un telèfon intel·ligent. Es recomana utilitzar auriculars o un altre tipus d’altaveus.

Rubén García Villaplana (Bicorb, 1974) és biòleg, àudio artista i comissari independent amb base en València. Ha realitzat concerts, tallers i instal·lacions tant a Espanya com fora. En l’àmbit científic ha treballat en el camp de l’ecologia de comunitats i la bioacústica, sobretot en comunicació ultrasònica de quiròpters. Té diversos treballs editats en diferents formats a Europa, els EUA, Sud-amèrica i Austràlia.