Dividir un terreny en dos, i en dos, i en dos, i en dos,… Pep Vidal (Castell de Cabres)

CONFLUÈNCIES. Intervencions artístiques en el medi rural

ConfluènciesTerritori

Castell de Cabres és el poble més menut de la Comunitat Valenciana. És un poble preciós, regit per una muntanya (un turó) en forma d’espiral.

Quan vaig arribar la primera vegada i un cop vaig pujar a dalt de la muntanya, el que em va sorprendre era que tot el terreny, o bona part d’aquest, estava perfectament dividida. Es veia tot ple de xicotets murs de pedra –més rectes, menys, més llargs, menys– que delimitaven la superficie en irregulars proporcions. Aquestes divisions estaven fetes per murs de pedra seca, una forma tradicional de construir el paisatge d’aquests pobles de l’interior de Castelló.

Aquesta visió des de dalt de la muntanya del terreny fragmentat m’ha acompanyat durant tot aquest temps i, d’alguna manera, és la base de la proposta.

Dividir un terreny en dos, i en dos, i en dos, i en dos… consisteix en agafar un terreny –una era quasi circular a l’entrada de la població–, i anar-lo subdividint amb murs de pedra seca, com d’alguna manera s’ha fet als terrenys durant tants anys a Castell de Cabres, però sempre amb el mateix tros de terreny. Fent una espècie de terreny fractal, un laberint de divisions on l’espectador, quan hi vaja, si vol arribar fins al final, haurà de fer una trajectòria en forma d’espiral.

Pots descarregar ací la fitxa completa de la meua intervenció en Castell de Cabres.

Pep Vidal (Rubí, Barcelona, 1980) és llicenciat en Matemàtiques i doctor en Ciències Físiques, i compagina la pràctica artística amb la docència a la Universitat Autònoma de Barcelona. En la seua faceta artística s’interessa pels canvis infinitesimals que es produeixen sempre, a tot arreu, vinculant la seua investigació a experiències vitals.

Relacionats

CONFLUÈNCIES, intervencions artístiques en Els Ports

01 oct. 2022 – 31 des. 2023
ConfluènciesTerritori

CONFLUÈNCIES, intervencions artístiques en el medi rural

01 jun. 2021 – 31 des. 2023
ConfluènciesTerritori