Visita de Rafa Barber a ‘Escena I. Fer paisatge’. Col·lecció de l’IVAM

#IVAM35

MediacióIVAM Centre Julio González

En el marc de les activitats programades amb motiu del 35 aniversari de l’IVAM, el curador i escriptor Rafa Barber realitzarà una visita comentada a l’exposició Escena I. Fer paisatge. Per a la publicació d’esta mostra ha escrit, així mateix, un text crític.

Esta visita partix del text curatorial publicat en el catàleg i s’inspira en les mateixes premisses allí desenvolupades. Es tractarà, per tant, de crear un diàleg que entenga la col·lecció des de la proximitat, rememorant les experiències personals de cadascun dels assistents en relació amb el museu per a crear entre totes una perspectiva col·lectiva. Des d’este plantejament, recorrerem ajuntes Escena I. Fer paisatge i ens detindrem en unes certes obres com qui es deté en una anècdota en contar una història més llarga. Este itinerari íntim i pròxim s’imagina més com un passeig per un paisatge familiar que com una visita guiada, i cerca crear diàlegs i posar en comú punts de vista amb els quals crear una narració que ens acompanye en abandonar l’exposició.

Rafa Barber (Valencia, 1985). Curador i escriptor independent, viu i treballa entre Londres i Madrid. A partir de la ficció i l’assaig amb nous formats expositius i discursius, la seua pràctica cerca noves maneres de construir imaginaris alternatius a través de l’art. Ha treballat com a Editor Associat per a Revista Concreta, així com en la plataforma editorial Afterall a Londres, i els seus textos i entrevistes han sigut publicats en A*Desk, Concreta, this is tomorrow o Frieze. Entre els seus projectes comissariats recents destaquen Fantástico interior, una sèrie de quatre exposicions realitzat a La Casa Encendida en 2022 i Absolute Beginners, un cicle d’exposicions per a Centro Centro que van tindre lloc entre 2019 i 2020. Actualment treballa com a director artístic en The RYDER Projects (Madrid, Londres). En 2018 es va graduar en el Màster de Comissariat del Royal College of Art de Londres, becat per la fundació Botín, i actualment realitza estudis de doctorat en la Universitat Autònoma de Madrid.

Relacionats

Escena I. Fer paisatge

15 feb. 2024 – 19 mai. 2024
Col·leccióExposicióIVAM Centre Julio González

IVAM35

15 feb. 2024 – 18 feb. 2024
EscèniquesMúsicaTallersVisitesIVAM Centre Julio González