Torna, Renau!

Projecte d'ocupació mural participativa a partir d'Els exilis de Renau

Centres educatiusIVAM Centre Julio González

El projecte d’intervenció educativa Torna, Renau! és una col·laboració de llarg recorregut entre l’IVAM i diversos centres educatius de tot el territori valencià.

Amb l’exposició Els exilis de Renau (8 de juliol 2021- 9 de gener 2022) com a punt de partida, i durant tot el curs 2021-2022, el museu i un equip de tres artistes urbans i una coordinadora de mediació, ‘han acompanyat’ al professorat i a l’alumnat de dotze centres de nivells educatius diversos.

Partint de totes les possibilitats narratives i expressives de l’art mural contemporani (des del mural collage al mural efímer lumínic, passant pel mural vegetal) Torna, Renau! ha permés abordar des de més enllà del museu, algunes de les problemàtiques contemporànies que més preocupen la infància i a la joventut.

Després d’un procés de reflexió i creació multidireccional generat al llarg del curs escolar, els centres implicats inauguraran durant la setmana del Dia Internacional dels Museus els murals col·lectius elaborats en aquest temps. Tots ells podran conéixer-se a través de les xarxes socials de l’IVAM.

Centres Educatius participants:

  • Educació Infantil: CEIP Ballester Fandos, CEIP Tirant lo Blanch, CEIP Santa Teresa i CEIP Alejandra Soler.
  • Educació Primària: CEIP Cervantes, CEIP Fernando de los Ríos, Col·legi Les Carolines i CEIP Tirant lo Blanch.
  • Educació Secundària: IES Barri del Carme, IES Camp de Morvedre, IES Pere Maria Orts i Bosch y el Colegio Nuestra del Carmen i San Vicente de Paul.

Equip artístic i mediació: Clara Solbes (coordinació), Darío Cobacho, Sarai Menéndez, “DafneTree”, Álvaro Porras “Raúl7” (artistes i tutorització).

Difusió de la clausura del projecte: al llarg de la setmana del Dia Internacional dels Museus 2022, en les xarxes socials del museu.

Videos