Fantasies tecnològiques i divorcis amb el progrés

Itineraris des de la transició ecosocial i la crisi sistèmica a "Imaginaris Mecànics i Tècnics en la col·lecció de l'IVAM"

MediacióIVAM Centre Julio González

Amb les visites comentades, la mediació ve de la mà d’especialistes formats en Història de l’Art, Belles arts i Humanitats. La seua intenció és facilitar lectures posicionades de les exposicions de l’IVAM al públic assistent, i fer-ho de manera àgil i enriquidora en les dues llengües oficials del territori valencià.

La visita comentada Fantasies tecnològiques i divorcis amb el progrés planteja un trajecte des de la transició ecosocial i la crisi sistèmica a l’exposició Imaginaris mecànics i tècnics en la col·lecció de l’IVAM. El recorregut fa èmfasi en els processos d’industrialització, tecnologització i digitalització des dels inicis del segle XX fins als nostres dies, posant en dubte el concepte de progrés capitalista i analitzant diferents obres en les quals aquesta transició resulta un element clau per a la seua comprensió. Amb aquesta relectura, es posa de manifest la gravetat de les conseqüències ecològiques i les transformacions socials viscudes per les societats europees.