Wild & Free Festival

4ª edició

CinemaEducacióIVAM Centre Julio González

Esdeveniment cultural cinematogràfic organitzat per Loopita Cultura i el IVAM. Se celebra els dies 10, 11 i 12 d’Abril 2019.

Oferim el millor cinema independent actual per a joves de 12 a 18 anys, el propòsit dels quals és la comprensió lectora del llenguatge audiovisual, basada en els fonaments de l’educació mediàtica. L’interessant i motivador de l’increment en el consum de mitjans audiovisuals està lligat a una millora en la compressió dels codis narratius, i per açò fomentem l’esperit crític en una etapa tan interessant de la vida i plena de canvis com és l’adolescència i la joventut.

Els mitjans audiovisuals són un vehicle per a la comunicació i la transmissió de la cultura. Pretenem conscienciar de la importància i eficàcia que per a l’estudi de les matèries acadèmiques té la pedagogia audiovisual d’una manera atractiva, divertida i reflexiva.

Es tracta de projeccions matinals gratuïtes per a grups concertats amb els centres educatius, dues sessions matinals: a les 9.15 h i a les 12h. Entrada gratuïta. Auditori Carmen Alborch de l’IVAM. Es projecten en versió original subtitulada al valencià.
Cada projecció es realitza amb una presentació i col·loqui a càrrec d’un/a expert/a, acompanyada d’una guia pedagògica per a treballar abans i després del visionat de la pel·lícula.
A les sessions acudeixen experts profesionales de la cultura i del cinema com Sara Álvarez,Clara Gorría i Sara Mansanet.
Per a tots aquells grups interessats a assistir a través del formulari de la web: http://cinemawildandfree.wixsite.com/cinemawildandfree para la seua confirmació.
El festival enguany es fa amb la col·laboració del Oceanogràfic de València i el suport de Cinemes Babel.

Aforament limitat.
Les pel·lícules seleccionades són:

Isla de perros
Direcció: Wes Anderson. 2018
País: Estats Units

Goodbye Berlín
Direcció: Fatih Akin. 2016
País: Alemanya

La Fuga: Girl in the flight
Direcció: Sandra Vannucchi. 2017
País: Italia, Suïssa