Univers Miró

Taller didàctic a partir de l’exposició Joan Miró, ordre i desordre

EducacióTallersIVAM Centre Julio González

COMPLET

Col·labora:

Esta activitat educativa consisteix en un joc participatiu per a l’alumnat, que a través d’un procés creatiu col·lectiu i utilitzant elements del llenguatge gràfic del pintor Joan Miró, crearà un mapa imaginari del seu univers personal.

Impartit per:
Petit Atelier d’Arts

Persones destinatàries:
Grups educatius.

Lloc de celebració:
Galeria 1 i IVAMlab

Dates i horaris:
Del dijous 22 de febrer al dimarts 29 de maig de 2018 (dimarts i dijous)
De 10.00-12.00 hores

L’activitat consistirà d’una visita i un taller, complementaris. A cada sessió passaran 2 grups simultanis, un grup començarà pel taller i seguirà amb la visita i l’altre a la inversa.

Visita:

Visitarem l’exposició Joan Miró, orden y desorden, centrant-nos en algunes obres seleccionades, obrirem un col·loqui amb l’alumnat visitant per a resaltar alguns elements gràfics, formals i cronològics amb la finalitat d’entendre millor el treball i personalitat del pintor.

Parlarem de conceptes i corrents, fauvisme, cubisme, abstracció i surrealisme, entre les que va navegar l’artista per a crear un llenguatge propi.

Taller

Narrarem una història ficcionada per a plantejar l’activitat investigadora. Els hi proposarem un joc creatiu, i donarem unes bates especials a les participants per vestir-se.

Crearem entre totes un mural a mode de mapa estelar imaginary compost per creatures eixides de la imaginació dels xiquets/es, d’inspiració mironiana: persones, vida animal, formes orgàniques, estels i llunes, caligrafíes, i formes de color.

A l’arribada a l’IVAMlab les persones participants visionaran un breu vídeo sobre l’obra de Miró, amb el fí de contextualizar i orientar a l’alumnat a desenvolupar el taller.

A més a més, podrem utilitzar la caligrafia mironiana per testimoniar el nom del centre educatiu, de l’IVAM o el vostre propi!

Relacionats

Joan Miró, ordre i desordre

15 feb. 2018 – 17 jun. 2018
Exposició