Un moviment que no para. Dansem Juntes

Programació especial pel Dia de la Dansa

EscèniquesIVAM Centre Julio González

En el marc del Dia de la Dansa, proposem diverses propostes i activitats que tenen la dansa en el centre. L’IVAM, el TEM, La Mutant i Espai LaGranja, amb la col·laboració d’APDVC i AVED, continuen dialogant a través de les seues programacions, estrenyent així, un any més, esta col·laboració iniciada en 2022.

 

IVAM 

 • Del 22 d’abril al 12 maig

A/Temporal. Estudi obert: Sandra Gómez i Vicent Gisbert

L’IVAM convida en esta ocasió a traslladar el seu lloc de treball al museu als ballarins Sandra Gómez i Vicent Gisbert. En Estudi obert, els artistes obrin els seus processos i investigacions, permeant en el museu i els visitants les seues maneres de fer.  La col·laboració entre Gómez i Gisbert, és una de les més rigoroses del context local, amb la dansa, el cos, el so, l’espai i el temps com a materials i matèries centrals. La mirada externa de Sergi Faustino els acompanyarà en alguns moments durant l’estada en l’IVAM.

Dates obertura de l’estudi: 

 • 28 d’abril – Portes obertes de 17.30 a 19h
 • 29 d’abril – Taller ‘Ballar el temps’. 2 sessions: de 10 a 11:30h i de 12 a 13:30h.
 • 5 de maig – Portes obertes  12.30 a 14h
 • 10 de maig – Portes obertes de 18 a 19h

 

Espai laGranja  

 • Divendres 26 d’abril, 11h 

 Taller amb Daniel Mariblanca  

En esta sessió ens acostem al treball de l’artista 71Bodies, que s’enfoca en comunitats marginades en les quals el cos està en el centre de la discussió, com les comunitats/cossos transgènere i discapacitats. Mariblanca aposta per la bellesa i per generar coneixement que promoga societats més obertes i respectuoses.

 • Dissabte 27 d’abril, 10.30h  

Projecte Saludarte amb Juana Varela 

Projecte d’art, salut i cultura dirigit a persones afectades per alguna malaltia física crònica que busca millorar la qualitat de vida d’estes i els seus familiars, incloent com a part del procés a la figura del cuidador.

 

TEM  

 • Divendres 26 d’abril 

The task of moving, JULIAZAC & Roberto Martin.  

La proposta s’articula en una visita a l’edifici del Teatre el Musical a través de la dansa i el so, on l’espectador podrà acostar-se a l’experiència per mitjà d’una sèrie d’exercicis d’observació i escolta.

 • 11h: Passe matinal centres educatius.
 • 19h: Passe públic general.

 

La Mutant  

 • Divendres 27 d’abril, 19:30h 

71 Bodies 1 dance. 

Obra inspirada en 71 experiències personals i testimoniatges de persones transgènere i de gènere, persones no conformes que viuen a Noruega, Suècia, Dinamarca i Espanya. L’actuació té una duració de 71 minuts, representant 1 minut per cada experiència personal que va inspirar este treball. El treball físic es basa en el cos, les seues qualitats i les seues textures. Sense distraccions ni ornamentació, només el cos i la seua fisicalitat.

 

APDCV 

Del 27 al 29 d’abril  

Acció participativa. Les escoles dansem juntes. Tots al carrer. 

Enguany, tretze municipis de la Comunitat Valenciana s’han unit a l’acció Les escoles dansem juntes. Així doncs, entre el 27 i el 29 d’abril tindrà lloc una acció conjunta on diferents escoles municipals de dansa —sòcies d’APDCV— celebren esta ocasió en l’espai públic per a donar visibilitat al treball que es realitza diàriament en el sector, posant el focus especialment a les escoles de dansa. En este dia de celebració, es duran a terme les següents activitats: lectura del manifest pel DID 2024; representació de la flashmob FLOWERS+ABRAÇADA a càrrec d’alumnes dels centres de dansa participants amb música composta per Pablo Villanueva; i lectura del manifest pel DID expressament escrit per les escoles d’APDCV, on es destaca la preocupació per la inaturable evolució de la IA.

 • 27 abril: 11:30h. Foios.
 • 28 abril: 11:30h València, Alfàs del Pi, Elx, Alcoi, Sant Vicent del Raspeig, Guardamar del Segura, Ontinyent, Tavernes de la Valldigna, Villena, Mutxamel, Vall d’Uixó.
 • 29 d’abril: 18h a Benidorm.

 

AVED  

29 d’abril, 15:30h 

Workshop + Jam Session 

 

Relacionats

A/Temporal. Estudi obert: Sandra Gómez i Vicent Gisbert

22 abr. 2024 – 12 mai. 2024
Proyectos LABIVAM Centre Julio González

Cossos, espais, moviment i ritmes. Dansem juntes!

02 abr. 2023 – 29 abr. 2023
EscèniquesIVAM Centre Julio González

IVAM Pista oberta

29 abr. 2022
EscèniquesMúsicaIVAM Centre Julio González