Taula redona amb motiu de l’exposició “Disseny valencià (2009-2019). Productes per a un món global”

ConversesIVAM Centre Julio González

Amb motiu de l’exposició Disseny valencià (2009-2019). Productes per a un món global, que s’ha pogut veure a l’IVAM Alcoi des del mes de setembre del passat 2020, es planteja una taula de diàleg entre dos dels dissenyadors presents a l’exposició. Pertanyents a diferents generacions de dissenyadors valencians, Eli Gutiérrez i Vicent Martínez establiran una conversa al voltant del món del disseny, la professió i els processos de treball, així com els productes i dissenys que es poden veure a l’exposició, amb una moderació a càrrec de Xavier Giner, comissari de la mostra.

Eli Gutiérrez naix a València. Després de cursar els seus estudis a la seua ciutat d’origen, es va traslladar a Londres per realitzar un MA de Product Design al Royal College of Art, experiència que seria el detonant del seu propi llenguatge. Després de treballar a Milà amb Patricia Urquiola, i a París amb Philippe Starck i Índia Mahdavi, el 2016 obre el seu propi estudi dedicant-se al disseny de productes, interiorisme, instal·lacions i creació de conceptes.

Vicent Martínez naix a Burjassot. Va estudiar disseny gràfic a l’Escola d’Arts i Oficis de València i els va ampliar a l’Escola Massana de Barcelona. Dissenyador, emprenedor, fabricant i editor de mobles implicat en institucions, professor i dinamitzador en la divulgació i promoció del disseny; el 1980, va cofundar l’empresa Punt Mobles que va ser reconeguda amb el Premi Nacional de Disseny d’Espanya el 1997. Des de 2012, exerceix com a dissenyador independent.

 

Relacionats

Disseny valencià (2009-2019)

18 set. 2020 – 18 abr. 2021
ExposicióIVAM Alcoi