Tallers de paisatge sonor i enregistrament de camp: mostra

Presentes Densos

Presentes DensosTallersIVAM Centre Julio González

Divendres que ve 6 de maig, el grup de treball de Presents densos. Entorn de les arts de viure en un planeta ferit, presenta els resultats dels tallers de paisatge sonor i enregistrament de camp que ha realitzat en el marc del cicle.

Els resultats s’exposaran en forma d’una instal·lació sonora, creada in situ pel propi grup de treball i l’artista Edu Comelles. La instal·lació es construeix a partir dels registres sonors que han pres les participants del cicle en diferents àrees del Parc Natural de l’Albufera (el Tancat de Mília, el Tancat de la Pipa, la Devesa, el Racó de l’Olla), en diferents períodes de l’any (tardor, hivern i primavera) i en diferents franges horàries (des d’un enregistrament nocturn i a distància, fins a un cor d’ocells a l’alba).

Els tallers de paisatge sonor van ser a càrrec de María del Castillo, Kamen Nedev i Edu Comelles. L’objectiu d’aquests tallers consisteix, sobretot, a posar en pràctica la nostra capacitat d’escolta: a fer-nos capaços de “parar atenció al silenci que el cant d’una merla pot fer existir”, com deia Vinciane Despret, però també de “no oblidar que el silenci podria imposar-se”.