Taller didàctic “Trossos, Trames, Traços. El collage en la Col·lecció de l’IVAM”

EducacióTallersIVAM Centre Julio González

El taller s’articula com un espai d’experimentació al voltant de la tècnica del Collage. Abans d’entrar en la sala es pot veure un vídeo on s’expliquen els conceptes bàsics d’esta disciplina artística. Una vegada en la sala, el taller es dividix en diverses zones on es podran realitzar diferents activitats i abordar el collage des de diferents materials i formats.

En la paret del fons de color negre, es treballa el collage tridimensional, amb objectes trobats, que estan dins d’un calaix en centre de la sala, el qual s’anirà omplint amb els objectes que aporten els participants. Per grups s’abordarà un panell i es farà una associació amb els objectes creant un diàleg entre ells, on s’introduïxen objectes en l’obra a manera d’arqueologia artística i personal. Esta composició realitzada en els panells estaran presents durant l’estada en el taller.

Després sobre les taules es realitza un collage en dos dimensions amb tot tipus de materials, revistes, periòdics, cartons, etc.. Este treball es fa en un format més íntim i personal com els primers collages dels artistes de les avantguardes d’entre guerres. Per a treballar es disposa d’adhesius, tisores, llapis de colors, grafits, regles tipogràfiques, a fi que cada participant faça la seua pròpia obra que pot tindre aspecte abstracte, geomètric, fotomuntatge, etc… El treball realitzat cada participant se’l podrà portar una vegada acabat.

Com última activitat, es realitza l’aportació a uns collages gegants que hi ha sobre uns panells que estan en la paret que se n’aniran completant amb els participants que vagen passant pel taller i que la vegada, és l’ambientació del propi taller.

A partir de 5 anys

25 persones

De dimarts a divendres de 09:30 a 13:30 i de 15:30 a 18:30 hores. Grups escolars previa citació. Diumenges passes a les 11:00, 12:00 i 13:00 hores.

Durada del taller: 1 h. 30 min. per grup.

Els tallers estèn destinats a tot tipus de públic: escolars, instituts, adults, centres ocupacionals, etc.

Telèfon d’informació i reserves 96 3421695