Taller Didàctic Miquel Navarro “Una urbe a les teues mans”

Curs 2014 - 2015

EducacióTallersIVAM Centre Julio González

La instal·lació de Miquel Navarro “Una urbs a les teues mans” està formada per centenars de petites peces grises d’alumini repartides en 50 m2 que conformen una ciutat en la qual s’espera que els participants creuen lliurement la seua. És un joc que els convida a remodelar l’espai i transformar-lo, cambiant les peces de lloc, ubicant-les cada vegada de forma diferent dins del perímetre establert.

En aquesta ciutat hi ha peces amb diferents formes: cúbiques, còniques, prismàtiques … L’objectiu és, a més del propi aspecte lúdic, que descobreixin la ciutat, desenvolupar la seua imaginació per crear la seua pròpia visió de la ciutat: l’horitzontalitat, la verticalitat, la forma, l’estructura … en definitiva projectar la visió de com pensen i imaginen la ciutat.

La instal·lació està concebuda amb una finalitat educativa, el procés de construcció i de de-construcció és una premissa fonamental en aquesta peça-instal·lació on els participants construiran la seua ciutat imaginada.

En aquest projecte didàctic pot participar tot tipus de públic, tot i que està pensada per a xiquets i xiquetes de 5 a 12 anys fonamentalment. Com a complement a l’activitat grupal, cada participant podrà dissenyar i construir el seu propi projecte de ciutat a nivell individual. Sobre una cartolina que serà la base, podran adherir peces geomètriques retallables de diferents grandàries i formes que podran pintar per a després distribuir-les sobre eixe espai de forma espontània.

Aquesta activitat ajudarà a desenvolupar la creativitat i el talent artístic dels participants al temps que es reforcen les nocions cíviques de cooperació i respecte als altres i l’afirmació de la pròpia personalitat en un marc de llibertat i tolerància.

Curs escolar 2014-2015

Activitat gratuïta

A partir 5 anys

Màxim 25 persones

De dimarts a divendres de 09:30 a 13:30 h. i de 15:30 a 18:30 h. Centres escolars i altres grups amb cita prèvia. Duració del taller: 1 h. 30 min. per grup.

Este taller està indicat per a estudiants de primer cicle de primària fins a primer cicle de secundària.

Telèfon d’informació i reserves 96.3869992. Dilluns, dimecres i divendres 8:30 a 10:30h i dimarts de 16:30 a 19:15h. (jose.martinez@ivam.es)