Taller didáctic “L’Escultura en la Col·lecció de l’IVAM”

EducacióTallersIVAM Centre Julio González

Este taller ded del 3 de març fins al 21 juny , estarà dedicat a iniciar els participants en l’acoblament en xicotet format. Es treballarà en l’obra d’Esteban Vicente, els Divertimentos o Toys -escultures de fusta, de grandària reduïda- que permetrà treballar a la mateixa escala en què va treballar l’artista. Disposaran d’una gran varietat de xicotetes peces de fusta i cartó, que podran acoblar lliurement creant diminutes figures, zoomórficas o abstractes. El taller està dividit en quatre mòduls de treball que fan al·lusió a les quatre estacions de l’any, cada un amb els colors propis de cada estació.

A partir del 3 de maig el treball s’articularà entorn de la peça Cap amb dents de Julio González. S’inicia el taller amb un vídeo que mostrarà, a través de dibuixos de l’artista, el procés que va de la figuració a l’abstracció, els participants realitzaran dibuixos preparatoris, en els que es treballarà sobre el rostre. Seran dibuixos d’escultor, com els que realitzava Julio González, en els que cosina el coneixement tridimensional dels trets sobre l’aparença visual, i en els que el traç és prescriptiu més que descriptiu, indicant què és el que es pot fer amb la matèria escultòrica. Es tracta que els participants realitzen un procés d’abstracció de les formes fins a arribar a l’essencial. Després treballaran, a partir d’una planxa de cartó pintat perquè el seu aspecte s’assemble a del ferro, soldant-ho, acoblant-ho, doblegant-ho, tallant-ho, seguint els dibuixos preparatoris com a patró. S’empraran els plans essencials i els elements més significatius, intentant projectar l’espai i unir-ho a la matèria, creant volum a partir dels plans previs en què el rostre ha sigut sintetitzat. Una vegada finalitzat el taller cada participant es podrà portar els treballs realitzats.

Duració del taller: 1 h. 30 min. per grup. Els tallers estèn destinats a tot tipus de públic: escolars, instituts, adults, centres ocupacionals, etc.