Taller escolar primària

L'escultura a través del segle XX

EducacióTallersIVAM Centre Julio González

El Museu proposa un taller per a Primària que té com a objectiu acostar als alumnes les transformacions produïdes en l’art contemporani a través de l’escultura.

El taller, que es basarà en l’escultura a través del segle XX, es desenvolupa en dos aspectes cronològicament diferenciats: el primer, sobre la renovació encetada per Julio González i la seua època, i el segon que correspon amb l’alliberament de les formes escultòriques al voltant del 1989.

Amb el nom “DÓNA-LI VOLUM!” es desenvolupen dos tallers: “El poder del magnetisme” en el qual els alumnes i les alumnes exploraran les possibilitats del material reciclat en l’art, i el segon “Trobada col·lectiva amb l’abstracció” relacionat amb l’any 1989, que va suposar una clara ruptura en la manera d’entendre l’escultura i la relació d’aquesta amb l’espectador.

En el taller “El poder del magnetisme”, del 23 d’octubre de 2018 al 31 de gener de 2019, vinculat a l’exposició “Les constel·lacions de Julio González. Entre la representació i l’abstracció”, els participants descobriran la forma personal amb la qual cada artista present en la mostra va concebre la realitat i com les seues representacionsvan evolucionar a través del temps. Durant el procés creatiu del taller, l’alumnat haurà d’arribar a consensos i acords per a treballar en la seua pròpia obra. De la mateixa manera, exploraran les possibilitats del material reciclat en l’art i reflexionaran sobre el context, l’espai, la llum, la relació entre les figures, el magnetisme com a procediment i els metalls com matèria primera.

En el taller “Trobada col·lectiva amb l´abstracció” del 12 de febrer al 16 de maig de 2019, vinculat a l’exposició “1989. La fi del segle XX”, els participants crearan una exposició temporal en la qual elles i ells seran els artistes convidats. D’aquesta manera, realitzaran representacions d’una vivència col·lectiva, usant siluetes de cartó com a suport. Com a resultat final es convertiran en artistes i crearan, en equips, escultures gegants a les quals dotaran d’un significat que explican posteriorment als seus companys i companyescom si d’una visita guiada es tractara.

Aquesta proposta de taller està dissenyada com dues activitats independents. Els centres educatius poden decidir si assisteixen a les dos o només a una d’elles.

DADES D’INTERÉS

Dates: 23 d’octubre 2018 al 31 gener 2019 “El poder del magnetisme

12 febrer al 16 maig 2019 “Trobada col·lectiva amb l’abstracció”

Horaris: de 10.00 a 11.30 hores i de 12.00 a 13.30 hores (dues sessions per franja horària)

Duració: hora i mitja

Sessions: dimarts i dimecres quatre sessions i dijous només les dues primeres sessions (10.00 h)

Grups: 30 alumnes per sessió

Inscripcions: a partir del dimarts 18 de setembre a: www.ivam.es

Informació: a partir del dilluns 3 de setembre en els telèfons 96 317 66 53 / 96 317 66 65, de dilluns a divendres de 9.00 h a 14.00 h.

Impartit per: Galipat Servizos Culturais

Taller gratuït.

Col·labora:

Relacionats

Les constel·lacions de Julio González

23 mar. 2017 – 24 mar. 2019
Col·leccióIVAM Centre Julio González