Taller didàctic “Félix Candela”
L’IVAM ha organitzat el taller didàctic “Félix Candela 1910-2010″ basat en el treball d’este arquitecte.
L’activitat del taller s’inicia amb una visita comentada a l’exposició i a continuació els participants passen a contemplar la projecció d’un vídeo que descriu i ajuda a la comprensió de la gènesi dels dissenys en algunes de les més importants construccions de Félix Candela.
L’espai del taller, que evoca l’univers creatiu de Félix Candela, presenta l’aspecte d’una de les obres en fase de construcció amb l’estructura que simbolitza la malla que reforça l’encofrat que dóna forma a les corbes parabòliques. Sobre estes corbes es treballa en el taller. Assentats en unes taules blanques davall d’eixa estructura d’encofrats pròpia de les construccions de Félix Candela, els participants del taller coneixen el seu mètode de treball i l’aplicació del paraboloide hiperbòlic (hypar), entre altres formes geomètriques. Un procés d’experimentació amb les formes i les estructures en palmito per a crear noves propostes de cobertes.
A partir d’unes plantilles de paper de 150 gr. quadrades i impreses amb diferents línies, a manera de plantilla hypar, es genera una peça modular, que es repetirà diverses vegades, tres, quatre,… tantes com siga necessari, i que després pot retallar-se de la forma que preferisca cada participant. A continuació estes peces modulars s’unixen a manera de palmito i s’apeguen.
En la següent fase es retallen les peces d’unió i es peguen a l’estructura de palmito. En el pas següent es fixa a una base a manera de peanya per a facilitar la seua exposició. Les distintes maquetes obtingudes pels participants permeten la seua posterior exhibició en els centres escolars.
Durant el procés de treball s’escolta com a so ambiental, la peça Capritx d’Espanya del compositor i guitarrista Daniel Fortea. Una de les aficions de Félix Candela va ser la música, concretament el flamenc, que li va impulsar en la seua joventut a seguir classes de guitarra amb el mestre Daniel Fortea, deixeble de Francisco Tárrega.
A partir 5 anys
25 persones
De dimarts a divendres de 09:30 – 13:30 h. i de 15.30 – 18:30 h. Grups escolars previa citació. Diumenges a les 11:00 h., 12:00 h. i 13:00 h.
Durada del taller: 1 h. 30 min. per grup.
Els tallers estan destinats a tot tipus de públic: escolars, instituts, adults, centres ocupacionals, etc.
Telèfon d’informació i reserves 963 365 91.