Taller didàctic “Robert Morris. El dibuix com a pensament”

EducacióTallersIVAM Centre Julio González

El taller part del concepte que Morris té del dibuix com ‘document del pensament’, la qual cosa permet realitzar a través de les seues obres un recorregut per la història de l’art. Este exercici desemboca en una sèrie d’obres on podem observar la seua visió dels artistes, que li criden l’atenció. Entre ells, Francisco de Goya, i concretament la sèrie de gravats “Els desastres de la guerra”, que utilitza com a font d’inspiració.

A partir d’ací, l’artista genera una nova visió de l’obra introduint elements contemporanis i creant un collage dibuixat amb grafit que fa que les imatges s’ajunten en una sola, permetent diverses lectures i escenaris, així com diferents perspectives que dóna com resultat una complexa i reflexiva visió del món de l’art.

L’activitat didàctica s’inicia amb una projecció de vídeo per a conéixer les claus que Morris utilitza per a realitzar les seues obres. Posteriorment, els participants, sobre un dibuix de Morris col·loquen impressions de diferents parts dels gravats de Goya, i componen una sèrie d’imatges semblants a què utilitzava l’artista.

Les figures, que es poden retallar i manipular, estan impreses en paper adhesiu, i es poden apegar creant una nova composició, amb diferents escenes, acostant-se així a les diferents visions sobre l’univers creatiu de Robert Morris.

A partir 5 anys

25 persones

De dimarts a divendres d e 09:30 – 13:30 h. i de 15.30 – 18:30 h. Grups escolars previa citació. Diumenges passes a las 11:00 h., 12:00 h. i 13:00 h.

Durada del taller: 1 h. 30 min. per grup.
Els tallers estèn destinats a tot tipus de públic: escolars, instituts, adults, centres ocupacionals, etc.

Telèfon d’informació i reserves 96 3365913