Taller didàctic “Cal·ligrafia xina moderna. Obres de Gu Gan i Pu Lieping”

EducacióTallersIVAM Centre Julio González

El taller didàctic relacionat amb esta exposició buscarà submergir els participants en els processos creatius i de transformació del llenguatge de l’art cal·ligràfic xinés, i en la gènesi de les obres exposades des d’una aproximació sintètica i vivencial. L’art cal·ligràfic xinés es va començar a desenvolupar després del període de reforma i obertura de Xina. Va tindre com a punt de partida el ric patrimoni de l’escriptura xinesa que, junt amb les influències derivades per l’intercanvi cultural amb Occident, va arribar a crear una nova forma de creació artística que té com a inspiració la cal·ligrafia de l’idioma xinés.

El taller consistix en una visita guiada i comentada a l’exposició i en el desenvolupament d’unes activitats entorn de l’art de la cal·ligrafia xinesa. Als participants se’ls presenta en l’antesala del taller una breu introducció per mitjà d’un vídeo sobre la cal·ligrafia xinesa, des de com s’utilitza el pinzell, fins al grossor del traç… Una vegada en el taller ambientat amb motius xinesos, se’ls proposa pintar amb temperes de colors sobre paper d’arròs, per a posteriorment realitzar amb llapis una successió de traços cal·ligràfics. Finalment i per a completar la composició poden triar diverses paraules d’entre una dotzena que apareixen en una paret del taller a manera d’encerat, per a reproduir-les amb tinta xinesa i pinzells xinesos. Aquest taller es realitza en col·laboració amb l‘Institut Confuci de la Universitat de València.

Durant el procés de treball s’escolta com a so ambiental, música tradicional xinesa. Una vegada finalitzada l’activitat didàctica, cada participant pot emportar-se la seua obra.

A partir 5 anys

25 persones

De dimarts a divendres de 09:30 – 13:30 h. i de 15.30 – 18:30 h. Grups escolars previa citació. Diumenges passes a las 11:00 h., 12:00 h. i 13:00 h.

Durada del taller: 1 h. 30 min. per grup.

Els tallers estèn destinats a tot tipus de públic: escolars, instituts, adults, centres ocupacionals, etc.

Telèfon d’informació i reserves 96.3869992. Dilluns, dimecres i divendres 8.30 a 10.30h i dimarts de 16.30 a 19.15h.