Cicle Converses Crítiques

Subalternitats. Johanna Caplliure i José Luis Giner

ConversesIVAM Centre Julio González

Conversa entre Johanna Caplliure i José Luis Giner, “Subalternitats  Delinqüents”

José Luis Giner Borull i Johanna Caplliure ens acostaran als relats delinqüents en les figures de David Wojnarowicz i Albertine Sarrazin. Com tots dos expliquen: “Les vides de delinqüents, criminals, prostitutes, xaperos, presos, “invertits” i paries socials prenen la seua força en explicar la seua història. Les vies d’expressió en la creació literària, el pensament contemporani i les arts visuals produïdes en aquests contextos ens mostren com “relatar el jo” es converteix en un imperatiu d’apoderament dins dels relats culturals subalterns o contrahegemònics”.

Johanna Caplliure, és comissària, crítica d’art, filòsofa i investigadora independent. Llicenciada en Història de l’Art i Filosofia per la Universitat de València.

José Luis Giner, és Director Adjunt de la Fundació Xirivella Soriano i comissari d’exposicions.

Converses crítiques, emmarcades en la proposta Subalternitats, destinades a analitzar el concepte del subaltern a diversos nivells: la cultura en relació amb la política; l’art pel que fa a la cultura; el local enfront del global; la perifèria enfront de les grans capitals; el sud d’Europa enfront del centre i el nord del continent…

Aquest cicle, acceptant el concepte de subalternitat com a factible, intenta oferir tant possibilitats d’anàlisis, com d’interpretació propositiva, imaginativa o de construcció de relat, tenint com a finalitat ressituar el nostre ací i ara en relació amb el que està passant en altres contextos i altres fòrums.