Subalternitats

Converses crítiques. Alba Braza i Ángela Montesinos

ConversesIVAM Centre Julio González

Converses crítiques, emmarcades en la proposta Subalternitats, destinades a analitzar el concepte del subaltern a diversos nivells: la cultura en relació amb la política; l’art pel que fa a la cultura; el local enfront del global; la perifèria enfront de les grans capitals; el sud d’Europa enfront del centre i el nord del continent…

Aquest cicle, acceptant el concepte de subalternitat com a factible, intenta oferir tant possibilitats d’anàlisis, com d’interpretació propositiva, imaginativa o de construcció de relat, tenint com a finalitat ressituar el nostre ací i ara en relació amb el que està passant en altres contextos i altres fòrums.

Converses crítiques. Alba Braza i Ángela Montesinos

L’art fora dels seus espais propis i tradicionals, pren un caràcter i una dimensionalitat diferent. Extrapola discursos instaurats i es converteix en una eina transversal i social més enllà de les seues demarcacions (pre)establides. Malgrat això, aquest espai no-establert també genera una responsabilitat respecte al seu context i els seus cohabitants. L’espai públic entra al relat de subalternitats per a crear nous llenguatges il·limitats i formes de comunicació de l’art amb els seus interlocutors.

Alba Braça (València, Espanya, 1980) és comissària d’exposicions i treballa com a coordinadora de projectes culturals i de mediació artística en Culturama SL. És llicenciada en Història de l’Art per la Universitat de València, especialista en Museologia, Museografia i Conservació de Museus per la Universitat Politècnica de València i egressada en el Màster en Gestió i Anàlisi de l’Art Actual per la Universitat de Barcelona.

Àngela Montesinos (València, Espanya, 1979) és doctora en Art i Filosofia, llicenciada en Història de l’Art per la Universitat de València. Com a investigadora els seus estudis estan dirigits a l’art contemporani centrat en la creació artística i les noves tecnologies, la seua relació, utilització, experimentació, social i de gènere. Treballa en l’organització de projectes i activitats del Vicerrectorat de Participació i Projecció de la UV, a més és coordinadora i adscrita al comisariat en diferents exposicions i festivals.