Setmana dels Museus

Dones artistes a l'IVAM

AltresConversesEducacióTallersVisitesIVAM Centre Julio González

Una de les claus que marquen la línia expositiva d’aquest nou IVAM és l’aposta per donar un tracte igualitari a les dones artistes. El museu no sols els dedica mostres individuals, sinó que també es programen conferències de dones rellevants al món de l’art o s’adquireix obra per augmentar la presència de les dones artistes en la col·lecció, tal com hem fet en els dos últims anys.

Enguany el lema que l’ICOM (Consell Internacional del Museus) ha triat per a commemorar el Dia Internacional dels Museus és “Museus i històries controvertides: dir fora mida en museus”. Doncs si hi ha una qüestió de la qual veritablement han de parlar els museus és de la presència desigual de les dones en les programacions dels centres d’art.

És per això que a l’IVAM hem decidit dedicar la setmana dels museus a aquesta qüestió (del 16 al 21 de maig) i amb motiu del Dia Internacional dels Museus, des del dijous 18 de maig fins el diumenge 21, l’entrada de l’IVAM serà gratuïta per a gaudir de les 8 exposicions obertes.
Programa d’activitats de la setmana dels museus a l’IVAM:

Dimarts 16 de maig:

10 h., 11 h. i 12 h. Taller educatiuLlJocs per emportar”. Vinculat a l’exposició Perduts en la ciutat. La vida urbana en la col·lecció de l’IVAM la qual ens mostra les múltiples visions, espais i existències humanes que han conformat la vida a la ciutat.

Dimarts 16 de maig:

18:30 h. Conferència de Pilar Albarracín, organitzada en col·laboració amb la Facultat de Belles Arts.
Pilar Albarracín (Sevilla, 1968) és una artista molt reconeguda internacionalment que fa servir la crítica i la ironia per a construir un discurs de gènere.

Dimecres 17 de maig:

10 h., 11 h. i 12 h. Taller educatiuLlJocs per emportar”. Vinculat a l’exposició, Perduts en la ciutat. La vida urbana en la col·lecció de l’IVAM la qual ens mostra les múltiples visions, espais i existències humanes que han conformat la vida a la ciutat.

Dijous 18 de maig:

10 h., 11 h. i 12 h. Taller educatiuLlJocs per emportar”. Vinculat a l’exposició Perduts en la ciutat. La vida urbana en la col·lecció de l’IVAM la qual ens mostra les múltiples visions, espais i existències humanes que han conformat la vida a la ciutat.

Dijous 18 maig:

11:15 h. i 11:45 h. 12:15 h. L’IVAM conquerit. Interpretació d’exposicions a càrrec de l’associació Bona gent, la fundació del Secretariado Gitano i la fundació ADRA.
Es visitaran les exposiciones: Joana Hadjithomas & Khalil Joreige. Two Suns in a Sunset i Helena Almeida. Corpus, Perduts en la ciutat. La vida urbana en la col·lecció de l’IVAM
A la fi de les visites hi haurà un còctel d’agraïment a les associacions participants a l’explanada de l’IVAM.

19 h. Conversa de l’artista Carmela García amb Yolanda Peralta, conservadora del TEA de Tenerife, amb motiu de la inauguració de l’exposició Carmela García. Imágenes de(l) poder. Cartografía de lo invisible.

20 h. Inauguració de l’exposició Carmela García. Imágenes de(l) poder. Cartografía de lo invisible. Galeria 6 de l’IVAM.

Divendres 19 de maig:

10 h., 11 h. i 12 h. Taller educatiuLlJocs per emportar”. Vinculat a l’exposició, Perduts en la ciutat. La vida urbana en la col·lecció de l’IVAM, la qual ens mostra les múltiples visions, espais i existències humanes que han conformat la vida a la ciutat.

Divendres 19 maig,

19:30. Visita guiada a l’exposició Carmela García. Imágenes de(l) poder. Cartografía de lo invisible a càrrec de Carmela García.

Dissabte 20 maig:

18:30 h. Visita dinamitzada a l’exposició Helena Almeida. Corpus, a càrrec d’Elena de las Heras, on es tracta el procés creatiu i la producció artística, referents i temes clau en l’obra de l’artista portuguesa, com ara el cos, l’espai o les emocions.

19:30 h. Projecció del documental “Pintura habitada”, de Joana Ascensão, sobre el treball de l’artista Helena Almeida (Lisboa, 1934), presentat per l’artista i professora de Belles Arts de la UPV, Mau Monleón.

Diumenge 21 de maig:

12:00 h. Taller didáctico familiar Gent i cases i gent on les famílies reflexionen al voltant del significat social dels habitatges com a necesitat humana, formularan objectius i desitjos de millora i construirán la seua propia casa amb blocs de cartró. Una activitat lúdica i, alhora, compromesa amb la realitat que ens envolta.
Taller desenvolupat per a l’IVAM a càrrec de Críos&Roll.

12:00 h. Recorregut guiat a l’exposició Helena Almeida. Corpus a càrrec de Pilar Martínez. De manera clara i comprensible pel que fa als seus termes i recorregut, està destinat a tot tipus de públic.

A més a més d’estes activitats, des de dimarts 16 fins diumenge 21 de maig, per cada compra que es realitze en la llibreria Dadá del museu, es regalarà un catàleg a triar d’entre una llista de títols d’exposicions de dones artistes.