Presentació del llibre “Imaginar a Peter Pan”

AltresIVAM Centre Julio González

Presentació del llibre “Imaginar a Peter Pan” amb il·lustracions de Miguel Calatayud i textos de Manuel Roig Abad, Editorial Degomagom.

Fa ara una mica més de 40 anys, en 1976, l’editorial Doncel publicava una edició de la celebrada obra de James Matthew Barrie, Peter Pan. Era un volum de 207 pàgines que contenia un tresor en forma de dèsset il·lustracions dibuixades per Miguel Calatayud.

El present llibre, dividit en tres capítols, sorgeix de la voluntat de rescatar aquelles il·lustracions i reproduir-les de la manera més adequada en un marc diferent. Prenent com a base les dèsset il·lustracions, Manuel Roig fa créixer al voltant d’elles una història bella i divertida. Naix així “Imaginar a Peter Pan”, un conte per a tots els públics que vol ser llegit, que ha de ser explicat, que espera ser escoltat per oïdes atentes.

Se sumen al conte nous dibuixos i en ells es planteja una arriscada teoria, un càlcul inexacte però precís, una recepta amb ingredients que tots tenim a mà “Per a imaginar a Peter Pa”.

“Imaginar a Peter Pan”, un divertit filar prim que culmina amb el viatge a un espai que ningú haguera pensat que es poguera visitar, un lloc mai explorat que se situa en el centre precís de l’àrea dels somnis i la creativitat de l’il·lustrador, a “El país de nunca jamás” de Miguel Calatayud.

L’obra acaba amb la valuosa aportació de Gustavo Martín Garzo, qui analitza la gènesi de la història escrita per Barrie i destaca la importància que tenen els contes en el desenvolupament harmònic de la personalitat de xiquetes i xiquets.