Presentació del llibre “ABCDdario” i Performance Sonor

AltresIVAM Centre Julio González

Presentació del llibre “ABCDario” dels autors Ariel Gangi, Martín Gubbins, J.M. Calleja, Carlota Caulfield. Pròleg de Bartolomé Ferrando.

Presentació a càrrec de Ximo Rochera (editor) i J.M. Calleja (coordinador i coautor del llibre)

Presentació organiztada per l’editor de la Revista Canibaal i poeta visual, Sergio Pinto Briones.

Amb aquest llibre ABCDario… es presenta una visió poètica sobre l’alfabet particular de 4 autors amb molt diferents orígens així com obra poètica. Ariel Gangi (Buenos Aires, 1973), Martín Gubbins (Santiago de Xile, 1973), J.M. Calleja (Mataró, 1952) i Carlota Caulfield (l’Havana, 1953) ens proposen quatre diferents formes d’entendre les petjades de cadascuna de les paraules del seu particular alfabet. Com diu Bartolomé Ferrando en el pròleg d’aquesta primera edició «  la paraula, a voltes multiplicada i expandida, ha naufragat en diverses ocasions, i solament queden petjades d’aquesta, a voltes disseminades, que es mostren a manera d’alfabets, convidant-nos així a crear una manera diferent de parla o una nova relació amb el que ens envolta.».

En aquests alfabets conviu la paraula al costat de la pintura, l’escultura o la dansa des d’un prisma poètic que ho abasta tot. La mirada assossegada de cadascuna de les lletres ens fa reflexionar sobre el món interior dels diferents autors d’aquest *ABCDario…, així com també sobre la vida, la societat, els costums, les injustícies, etc

Performance Sonor i projecció de poemes visuals a càrrec de l’artista Martín Gubbins

Martín Gubbins. Santiago de Xile, 1971. Poeta, artista sonor i visual, a més d’editor. És un dels membres fundadors del Fòrum d’Escriptors (www.fde.cl). Posseeix un ampli repertori de poesiia sonora que ha llegit i interpretat en viu a Argentina, Xile, Estats Units, França Mèxic, Perú, Uruguai i el Regne Unit. També mereix destacar-se la seua obra visual que està present en importants col·leccions. Entre els seus llibres de poesiia i poesia visual es troben Álbum (2005), London Poems 2001-2003 (2010), Fuentes del Derecho (2010), Escalas (2011), Tic Tac T amb el poeta i artista nord-americà John M. Bennett (2012), London Annotated (2012) i Cuaderno de Composición (2014).

Pàgina personal: www.martingubbins.net