Plantació de varietats tradicionals de fruiters, amb Laura Palau i Connecta Natura

En el marc de la intervenció 'Tres arbres i tretze fruites' de Laura Palau. Confluències, Vallat (Alt Millars, Castelló)

ConfluènciesTallersTerritori

Plantació col·lectiva de varietats tradicionals de fruiters a Vallat (Alt Millars, Castelló), amb Laura Palau i Connecta Natura.

L’any passat durant el mes de febrer, Laura Palau i l’associació Connecta Natura van agafar esqueixos de varietats fruitals tradicionals amb l’ajuda de les veïnes de la localitat de Vallat, un dels pobles que forma part del programa Confluències a l’Alt Millars. Aquestes varetes s’han anat empeltant als arbres multifruitals que conformen la peça central de l’artista al municipi, Tres arbres i tretze fruites. A la vegada, aquestes varetes es reproduïren a la Finca de Multiplicació de Varietats Tradicionals de Fruiters de Connecta Natura, amb l’objectiu de crear un reservori natural per a repoblar el territori.

Estem feliços de poder convidar-vos per tal de fer una plantació col·lectiva al termini de Vallat, on els amics de l’IVAM s’emparellaran amb els veïns per tal d’aportar un d’aquests arbrets i descobrir el seu procés de vida connectades.

Aquest projecte naix de la inspiració i la màgia que desperta l’empelt. Aquesta tècnica ens permeteix introduir el passat en el present, revivint-ho i projectant-ho al futur, perquè aquests arbres faran perdurar les llavors cinquanta anys més amb el desig que els valors de la convivència i la coherència biològica signifiquin un fet en el futur.

Comptem amb un total de 41 exemplars que estan amanits per tornar al seu poble d’origen:

PERA
– Cristal·lina: 7 arbres.
– Aspra: 7 arbres.

POMA
– Morro de Llebre: 2 arbres.
– Roja: 4 arbres

RAÏM
– Sense pinyol: 10 vits.
– De Terrer: 5 vits.
– D’Aledo: 6 vits.

Relacionats

Tres arbres i tretze fruites, Laura Palau (Vallat)

09 feb. 2022

CONFLUÈNCIES, intervencions artístiques en el medi rural

01 jun. 2021 – 31 des. 2023
ConfluènciesTerritori

CONFLUÈNCIES, intervencions artístiques a Alt Millars

01 jun. 2021 – 31 des. 2023
ConfluènciesTerritori