Obert València 2019

AltresIVAM Centre Julio González

LaVAC – Associació de Galeries d’art contemporani de la Comunitat Valenciana organitza per seté any una nova edició d’Obert València, l’esdeveniment internacional que celebra la inauguració conjunta de la temporada artística dels espais que formen part de l’associació. L’esdeveniment reunirà a: The Blink Project, espaivisor, Rosa Santos, Luis Adelantado, Espai Tactel, Aural, Shiras Galería, Set Espai d’Art, Galería Thema, Galería La Mercería, Galería Cuatro, Benlliure, Alba Cabrera, Plastic Murs, Galería Vangar i Galería Punto.

Durant el cap de setmana del 19 al 22 de setembre les galeries valencianes obrin les seues portes per a donar a conéixer el paper del galerista com a agent promotor del patrimoni cultural, brindant al públic espais d’accés gratuïts on s’informa de les tendències de l’art i s’impulsen nous llenguatges i nous creadors.

El divendres 20 de setembre tindrà lloc la roda de premsa en l’IVAM, on s’anunciarà el Premi Millor Exposició, atorgat per la Conselleria d’Educació, *Investi-gació, Cultura i Esport, el Premi a l’Artista Destacat, atorgat per l’Ajuntament de València, i els Premis Adquisició.

Eixa mateixa vesprada les galeries obriran fins a les 22h i convidaran als visitants a una Cervesa Túria, perquè gaudisquen de cadascuna de les propostes de forma gratuïta. A la nit tindrà lloc una gran festa d’inauguració d’Obert València en l’IVAM. (Accés amb invitació)

El jurat convocat per a aquesta edició està format per: Tania Pardo, subdirectora del CA2M- Centre d’Art Dos de Mayo; José Luis Pérez Pont, el director del CCCC – Centre del Carme Cultura *Contemporània; Javier Del Camp, director d’art del CAB, (Burgos); i Julia Ramón, Subdirectora General d’Activitats i Programes Culturals de l’IVAM – Institut Valencià d’Art Modern.

Per a facilitar el coneixement de les 16 galeries que participen en Obert València s’ha creat Arco Gallery Walk, en col·laboració amb la Fundación Arco, que proposa 4 rutes: El Carmen, Velluters, L’Eixample i Ruzafa. Els recorreguts, que tindran lloc el divendres 20 i el dissabte 21, compten amb un guia que acompanya a cadascun dels grups a descobrir les diferents propostes artístiques. La inscripció és gratuïta i es realitza online.

La VII edició Obert València suma noves col·laboracions amb entitats com: Col·lecció Kells, premiada en la passada edició d’Arco amb els Premis A a el Col·leccionisme; Fundació El Secret de la Filantropia; Fundació Juan José Castellano Comenge i amb el Consell Valencià de Cultura.

Per part seua, *MAKMA, revista d’Arts Visuals i Cultura Contemporània, continua amb el seu suport incondicional en assumptes de comunicació i difusió d’Obert València, però a més doblega el seu esforç de col·laboració amb una dotació econòmica destinada a un Premi d’adquisició d’obra.

En aquesta edició s’aferma el compromís amb Cervesa Túria, amb qui reforça la seua col·laboració a través de diverses accions que tindran lloc dins del context d’Obert València.

Obert València, torna a rebre el suport de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, l’Ajuntament de València, La Fundació Hortensia Herrero, DKV, Gandia Blasco Group, IVAM i la Fundación Arco. De la mateixa manera, empreses com a Ètica i The HUB continuen apostant per donar suport a la labor dels galeristes i per establir connexions entre el món de l’art i l’empresarial.