Melting Point 2018

Performance HÍBRIDS de Mar Juan Tortosa

AltresIVAM Centre Julio González

Melting Point

4ª Edició de la trobada internacional de Joieria Artística Contemporània organitzat pel Departament de Joieria de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València. El Melting Point presenta una àmplia selecció d’exposicions d’artistes i museus especialitzats en joieria artística i d’autor, de caràcter internacional, a més de conferències i activitats distribuïdes per espais expositius en el centre de València.

HÍBRIDS_

the extension of the last layer of our epidermis

Un projecte de Mar Juan Tortosa

_Performance col·lectiva

_Exposició efímera

_Vídeo projecció

HÍBRIDS fets per Mar Juan Tortosa i performats per Maria Tamarit, Mario Montoya, Nika López i Kira Pérez (de Diàleg Obert).

Video projecció del documental del projecte col·laboratiu internacional CAPAS_ (València i Londres) realitzat per Carlos Sebastià, Mario Montoya, Panamà Díaz i Mar Juan Tortosa.

HÍBRIDS_ és un projecte que naix en la tesi doctoral de Mar Juan Tortosa, on investiga l’híbrid entre la joieria contemporània de caràcter experimental i l’art objectual que resideix en el cos.

Un dels punts en comú més fort entre aquestes dues disciplines és el cos. És ací on veiem que la pell és la superfície o territori sobre el qual se situa l’obra, exactament en l’última capa de l’epidermis, unes 20 capes de pell sense vida.

La intenció d’aquest projecte era crear uns objectes a manera d’extensions corporals on poder treballar les percepcions, per a així poder establir una pluralitat perceptiva més àmplia on, com diu Mar Juan “l’ambigüitat perceptiva siga la clau del descobriment. I l’alteració de la realitat i una visió des de l’absurd, ens conduïsquen a allò nou, allò ric.”

HÍBRIDS són uns objectes que naixen dels sistemes i mecanismes de la joieria. Són unes extensions corporals que obrin la nostra capacitat perceptiva i actuen com a segona pell, que expandeixen aquestes fràgils escates de pell sense vida que ens envolten i ens protegeixen alhora.