Grup de lectura: Recorregut fragmentat des d’Hervé Guibert a Guillaume Dustan, i al seu torn des de l’AZT a la Triteràpia

Activitat vinculada amb "Pepe Miralles. Efecte d'una força aplicada bruscament". Biblioteca 10.00h

ConversesIVAM Centre Julio González

17 de novembre de 2018, 10 h. Biblioteca IVAM
Grup de lectura
Ahmed Haderbache: “Recorregut fragmentat des d’Hervé Guibert a Guillaume Dustan, i al seu torn des de l’AZT a la Triteràpia.

Amb textos de:
Hervé Guibert: À l’ami qui ne m’a pas sauvé la vie i Le protocole compassionel
Pascal de Duve: Carregue dv
Vincent Borel: Un ruban noir
René de Ceccatty: L’accompagnement
Guillaume Dustan: Dans ma chambre
Erik Rémès: Serial fucker, journal d’un barebacker

Per a participar en el grup de lectura cal inscriure’s enviant un correu a l’adreça electrònica següent: actividades@ivam.es

En la presentació dels textos es realitzarà una diaconía de la sida dins del context polític, literari i social de 1989 a 2008 (data del llibre de Guibert i la segona, la mort de Dustan) i mostrar com l’arribada de Act-up París en els 90 va canviar les escriptures i la reivindicació gai: passant de l’escriptor homosexual malalt de sida com a víctima al malalt activista que reivindica la seua sexualitat queer. Per a participar en la conversa, és recomanable llegir els textos.

Ahmed Haderbache Bernárdez. Professor titular de l’Education Nationale, és actualment professor de FLE a la València International University (VIU) i professor associat en el Màster de Secundària de la Universitat de València. El seu camp d’investigació és la representació de la sida en la literatura francesa i se centra en la figura de l’escriptor Guillaume Dustan, la primera novel·la del qual va traduir al castellà (En mi cuarto, Mondadori) en 2000. A més, ha publicat una desena d’articles i llibres d’actes sobre la sexualitat gai i la sida en la literatura francesa. Ha participat en l’organització de les dues edicions del Paris Porn Festival. Actualment està preparant una tesi doctoral a la Universitat de València sobre la trilogia de Guillaume Dustan.

Relacionats

Pepe Miralles

18 oct. 2018 – 03 feb. 2019
BibliotecaIVAM ProdueixIVAM Centre Julio González

Pepe Miralles

05 mar. 2018 – 28 abr. 2019
ConversesIVAM Centre Julio González