Grup de lectura: Recorregut fragmentat des d’Hervé Guibert a Guillaume Dustan, i al seu torn des de l’AZT a la Triteràpia
Activitat vinculada amb "Pepe Miralles. Efecte d'una força aplicada bruscament". Biblioteca 10.00h
17 de novembre de 2018, 10 h. Biblioteca IVAM
Grup de lectura
Ahmed Haderbache: “Recorregut fragmentat des d’Hervé Guibert a Guillaume Dustan, i al seu torn des de l’AZT a la Triteràpia.”
Amb textos de:
Hervé Guibert: À l’ami qui ne m’a pas sauvé la vie i Le protocole compassionel
Pascal de Duve: Carregue dv
Vincent Borel: Un ruban noir
René de Ceccatty: L’accompagnement
Guillaume Dustan: Dans ma chambre
Erik Rémès: Serial fucker, journal d’un barebacker
Per a participar en el grup de lectura cal inscriure’s enviant un correu a l’adreça electrònica següent: actividades@ivam.es
En la presentació dels textos es realitzarà una diaconía de la sida dins del context polític, literari i social de 1989 a 2008 (data del llibre de Guibert i la segona, la mort de Dustan) i mostrar com l’arribada de Act-up París en els 90 va canviar les escriptures i la reivindicació gai: passant de l’escriptor homosexual malalt de sida com a víctima al malalt activista que reivindica la seua sexualitat queer. Per a participar en la conversa, és recomanable llegir els textos.
Ahmed Haderbache Bernárdez. Professor titular de l’Education Nationale, és actualment professor de FLE a la València International University (VIU) i professor associat en el Màster de Secundària de la Universitat de València. El seu camp d’investigació és la representació de la sida en la literatura francesa i se centra en la figura de l’escriptor Guillaume Dustan, la primera novel·la del qual va traduir al castellà (En mi cuarto, Mondadori) en 2000. A més, ha publicat una desena d’articles i llibres d’actes sobre la sexualitat gai i la sida en la literatura francesa. Ha participat en l’organització de les dues edicions del Paris Porn Festival. Actualment està preparant una tesi doctoral a la Universitat de València sobre la trilogia de Guillaume Dustan.