Festival de Literatura “La Lletraferida”. Conversa “Europa i les seues fronteres”

ConversesIVAM Centre Julio González

Conversa “Europa i les seues fronteres” entre el reporter Guillermo Abril i el fotògraf Carlos Spottorno, moderada per la periodista Lola Bañón i l’especialista en còmic Álvaro Pons.

Després de diversos anys de treball fotografiant i documentant les fronteres europees i un World Press Photo, el reporter Guillermo Abril i el fotògraf Carlos Spottorno decideixen narrar les seues experiències en “La Grieta”. A mig camí entre el fotolibro i la novel·la gràfica, mentre que utilitza elements de la narrativa d’aquesta última, el resultat és un relat que no està basat en fets reals: són fets reals. Recentment “La Grieta” ha rebut el prestigiós premi Atomium concedit per la Festa del Còmic de Brussel·les.

Carlos Spottorno. Va nàixer a Budapest (1971) però ha viscut entre Madrid, Paris, el Marroc, Màlaga i Roma. En 2001 comença la seua carrera com a fotògraf professional i en 2003 va rebre el World Press Photo. Col·labora amb el País i Getty Images. És autor dels llibres “La hora del recreo”, “China Western”  i “Buscadores de historia”.

Guillermo Abril. Llicenciat en Dret i Econòmiques, i Master en Periodisme per EL PAIS-UAM, treballa des de 2007 en El País Semanal, en les pàgines del qual ha escrit desenes de cròniques, perfils i reportatges. Ha rebut un World Press Photo per la seua participació en el curtmetratge documental “A las puertas de Europa”.

Moderen la conversa Lola Bañón i Álvaro Pons.