Festival 10 Sentidos

Projecció de la pel·lícula "Mr. Gaga"

CinemaEscèniquesIVAM Centre Julio González

L’IVAM col·labora amb el Festival 10 Sentidos realitzant la projecció i col·loqui posterior de la pel·lícula “Mr. Gaga” de Tomer Heymann sobre la vida de Ohad Naharin, creador del llenguatge de moviment Gaga.

“Ballar per a entendre-ho”

El llenguatge de moviment Gaga s’explora a través de diferents vies, va sorgir de la necessitat vital de codificar els sentiments del coreògraf Ohad Naharin, que després d’una greu lesió d’esquena, es va veure obligat a expressar-los corporalment d’una altra manera. Naharin va implantar aquest llenguatge de moviment en 1990 en la companyia Batsheva Danse d’Israel. Aquesta disciplina es caracteritza per explorar el moviment a través de tècniques d’improvisació centrades fonamentalment en el desbloquege del cos.

El Festival 10 Sentidos considera que el Gaga és un codi ocult i per açò, vol donar-ho a conèixer en la seua edició invisible. Experimentar aquesta dansa permet descobrir les infinites possibilitats que ofereix el nostre cos en situar-ho dins d’un espai i un temps determinats; suposa obrir moltes portes i alliberar els nostres passatges interns per a convertir-nos tant en l’autopista com en el conductor del nostre propi moviment.

Per a visibilitzar aquesta disciplina, el Festival 10 Sentits projecta el documental Mr. Gaga dirigit per Tomer Heymann, que narra la vida professional del creador Ohad Naharin; en ell, s’indaga com va florir aqueixa tècnica de ball tan personal, i la conseqüent implantació del Gaga en l’escola Batsheva. Després del visionat, experts en el codi Gaga aprofundiran en la particularitat d’aquesta disciplina i abordaran la influència d’aquest llenguatge en la dansa contemporània actual. A més, Ariadna Montfort, exballarina de Batsheva i amb 10 anys d’experiència internacional impartint classes i tallers de Gaga, oferirà dues classes magistrals: una per al públic amateur en la Plaça de l’Ajuntament el 12 de maig, i una altra per a ballarins professionals de qualsevol disciplina en l’IVAM el 19 de maig.

 

Relacionats

Festival 10 Sentidos

19 mai. 2018
EscèniquesIVAM Centre Julio González