“Desllegida, desnumeritzada, degenerada de gènere.” Activitats entorn de l’exposició ‘Assajos sobre “lo cutre”. Lectures de l’Arxiu Miguel Benlloch’

TallersIVAM Centre Julio González

Podria ser que les formes anaren però, per al viure, millor que feren, com quan, a propòsit de Miguel Benlloch, la forma “cutre” fa desllegir l’arxiu perdut: proposar possibilitats que degeneren formes assignades de bellesa, cos, sensualitat, discurs, posició o fins i tot gènere.

La subtilesa de Benlloch per a anar deixant qualitats de ser i transformar-les en accions apunta un repertori de quefers que no són catalogables ni reproduïbles sistemàticament, però en els quals podem apreciar un empenyiment cap al viure i l’obstinació conseqüent de prendre’s el temps.

Aquestes activitats comencen amb l’escriptura del performancero i escoltant la música que va ballar, continuaran mirant amb el cos els seus gestos a la sala d’exposicions i eixiran a passejar a la ciutat per un passat que l’abraça. Sostenim la seua obstinació de no treballar aïllats/des: encarnant el subjecte gramatical que va nomenar com “otrosyyo”, et convidem a llegir el seu arxiu.

Activitats a les cures d’Alejandro Simón, co-comissari de la mostra.

PROGRAMA

 • DIVENDRES 14 a 18h I DISSABTE 15 a 12h DE GENER

  “Malament de eww”, amb tacoderaya (Paula Pérez-Rodríguez & Jonás de Murias)

“Malament de eww” és un taller de remescla verbal i gènesi textual basada en la manipulació de veu, enunciats i rols socials.
+ info en inscripcions ací

 • DIJOUS 27 DE GENER DE 16 A 20’30h

  “Sense títol (tornada a la sorpresa…)”
  taller-activació-performance de Diego del Pozo Barriuso

“Sense títol (volta a la sorpresa…)” ens suggereix fer un recorregut per diferents aspectes del treball, accions i vida de Miguel Benlloch. Per a això s’ha confeccionat un xicotet llibret que proposarà utilitzar als qui participen en el taller amb una sèrie de “partitures artístiques”.
+ info en inscripcions ací

 • DISSABTE 29 DE GENER DE 12 A 14h

  Ruta transmaricabibollo pel Cementeri General de València, amb Piro Subrat
  En aquesta ruta recorrerem el Cementeri General de València (C/ Santo Domingo de Guzmán 27) visitant les tombes de persones dissidents sexuals i de gènere que han sigut rellevants en la història local i estatal.
  + info en inscripcions ací

Relacionats

Miguel Benlloch

11 nov. 2021 – 01 mai. 2022
BibliotecaExposicióIVAM Centre Julio González