Ruta transmaricabibollo pel Cementeri General de València, amb Piro Subrat. En el marc de l’exposició “Assajos sobre “lo cutre”. Lectures de l’Arxiu Miguel Benlloch”

VisitesIVAM Centre Julio González

Activitats de l’exposició ‘Assajos sobre “lo cutre”. Lectures de l’arxiu Miguel Benlloch’

Punt de trobada: Porta principal del Cementeri General de València (Carrer Santo Domingo de Guzmán, núm. 27).
Horari: 12 h.

En aquesta ruta recorrerem el Cementeri General de València visitant les tombes de persones dissidents sexuals i de gènere que han sigut rellevants en la història local i estatal: activistes LGTBI de la ciutat, escriptors, travestís dels primers locals d’ambient, militants anarquistes i comunistes que van tindre un paper rellevant en la República, el Franquisme i la Transició… Un recorregut al llarg de tot el segle XX i els principis de l’actual.
Al llarg del passeig —d’unes 2 hores de duració màxima, amb parades en cadascuna de la desena aproximada de tombes que visitarem— podrem contemplar altres aspectes del cementeri; el seu art, les ampliacions arquitectòniques consecutives, la classe social dels seus habitants o les fosses comunes de gent represaliada en la postguerra.

Piro Subrat (Alcalá de Henares, 1990) intenta dedicar-se a la historiografia al marge de l’Acadèmia i porta anys en l’activisme transmaricabibollo i en moviments de caràcter anticapitalista. La simbiosi entre aquestes temàtiques, li ha portat a escriure Invertidos y Romepatrias. Marxismo, anarquismo y desobediencia sexual y de género en el estado español 1868-1982, i col·labora també amb altres obres i publicacions periòdiques. El seu pas per l’àmbit editorial alternatiu ha deixat desenes de fanzins amb la Distribuïdora Perillositat Social, i actualment forma part de l’Editorial Imperdible. Des de fa anys resisteix en el barri del Cabanyal.