Taller “Mal de eww”, amb tacoderaya (Paula Pérez-Rodríguez & Jonás de Murias)

TallersIVAM Centre Julio González

Dirigit a: Artistes, estudiants d’art i tota persona motivada per la figura de Miguel Benlloch.

Horari:

  • Divendres 14 de gener, de 18 a 20.30 hores.
  • Dissabte 15 de gener, de 12 a 14 hores

Places: 15 places

Malament de eww és un taller de remescla verbal i gènesi textual basat en la manipulació de veu, enunciats i rols socials a partir de l’exposició Assajos sobre el tronat. Transitant des de les produccions verbals de l’arxiu Miguel Benlloch cap al paisatge sonor i performatiu que va envoltar a l’artista a la Granada dels anys huitanta, de la recepció d’enunciacions i distorsions vocals a l’escriptura, el taller explora la semiosis de les instàncies lingüístic-performatives que construeixen els yoes socials i els seus perspectivismes. Des de la frase, amb els seus loops i respostes, «Caben en cadx unx muchxs?» Malament de eww recupera i regira la tècnica drag king-queen-prince/ss a tot el interjoc cultural de les arts verbals.

El taller anima a pensar i practicar una escriptura en la qual els assenyalaments gramaticals i els seus adorns no són posicions fixes, però tampoc exactament paròdia, sinó desconcert i incertesa. I també a manipular la naturalesa referencial del pacte d’assignació consensuada de valor i prestigi socials. La liminalitat del mèdium. Mitjançant la posada en funcionament de les diferents possibilitats d’habitar des de la veu pròpia un jo un altre —des de la màquina, el paper, un jo que solia ser del cos—, a on porta l’especulació incorporada dels estereotips socials i les seues maneres d’arrelar-se en la violència o la resistència? La lateralitat amb la qual es manipulen les formes i temàtiques usades per a generar una identitat, així com les seues desviacions numeràries, maybe, llisquen les diferents configuracions del trendy cap a una continuïtat improbable, treballant en les seues fissures visibles, maybe, generant un lloc per les paraules per a habitar el dubte.

Inscripcions: actividades@ivam.es

Tacoderaya són Jonás de Murias i Paula Pérez-Rodríguez. És un col·lectiu de selecció de veus i sons, de remescla oral i rítmica, de generació d’experiències verb-sensorials. Han sigut residents de PhotoEspaña 2015, i realitzat performances en institucions com el CA2M, la Sala d’Art Jove, Escorxador Madrid o Conde Duque. Entre ells, HI HA UNA BARALLA I IMPORTA QUE PASSADA, (2015), una acció de parla entorn dels traçats d’egos en una taxonomia grupal qualsevol i la seua relació amb la violència; titula aquest truste ànim yop uwu (2020), que situa enfront de la dispersió de l’ego i la cerca d’experiències atencionals-capitalistes; o 1 ona majestic en la meua balconee, primera peça en vídeo del col·lectiu, que es deté en els paisatges del turisme com a nexe entre la catàstrofe climàtica i l’oci, produïda per L’Internationale En línia (2021) i programada en el Fanzine Fest de Berlín (2021).

link: https://tacoderaya.net

Relacionats

Miguel Benlloch

11 nov. 2021 – 01 mai. 2022
BibliotecaExposicióIVAM Centre Julio González

“Desllegida, desnumeritzada, degenerada de gènere.” Activitats entorn de l’exposició ‘Assajos sobre “lo cutre”. Lectures de l’Arxiu Miguel Benlloch’

14, 15, 27 i 29 gen. 2022
TallersIVAM Centre Julio González