Curem València
Mediació a càrrec d'Evarist Caselles i Agustina Bornhoffer. #IVAM35
Dins del marc d’Articulacions – Programa públic 23/24, es planteja una investigació basada en la relació entre les activitats artístiques, els processos curatorials i el públic.
Per a dur a terme esta anàlisi, es planteja visualitzar el mecanisme com un triangle, en el qual cada punta referencia la sumatòria i culminació de les etapes prèviament esmentades: activitats artístiques, els processos curatorials i el públic.
L’esquema esmentat se situa dins de l’espai IVAM, comptant amb les característiques i limitacions pròpies d’una institució pública, contemplant-se com un dels eixos fonamentals del teixit cultural.
Es traduïx esta investigació a la programació de dos accions amb un plantejament orientat a la situació que patix el teixit artístic-cultural de València i quines són les ferramentes que disposa el teixit urbà per a, d’alguna forma, curar la ciutat.
Paral·lelament a estes activitats, es durà a terme un estudi teoricopràctic sobre els processos curatorials, utilitzant com a subjectes les propostes artístiques de les companyes d’Articulacions. Com a finalització d’este acompanyament, sorgixen les jornades del 14 i el 15 de juny.
L’activitat finalitzarà amb una punxada del DJ Nawan, que servirà a més de tancament de les jornades.
Programa:
06 juny 2024 – 17 a 20 h. Taller de diàleg – Curem València.
15 juny 2024 – 18:30 a 19:30 h. Taula redona
15 juny 2024 – 19:30h DJ Set de Nawan (Accés per la porta principal fins les 19h)
Sessió 6 de juny
Què podem fer pel teixit cultural de la ciutat de València?
En quina situació es troba?
Es pot curar? Si és així, com?
La primera sessió busca desenvolupar-se com una activitat prèvia de preparació per a la jornada del 14 de juny. En esta es convidaran a trenta agents culturals actius de la ciutat de València, a les quals se’ls presentarà una sèrie de preguntes a mode de guia, dins de les temàtiques: activitats artístiques, processos curatorials i públics.
Es disposarà de tres espais, cadascun dedicat a l’abordatge dels temes esmentats. Cadascun estarà ocupat per deu persones, prèviament seleccionades, i disposaran de trenta minuts per a discutir la qüestió que se’ls plantejarà. Passat eixe temps, cada grup girarà en l’espai i s’enfrontarà a una altra pregunta. Així fins que tots hagen passat per cada temàtica i hagen discutit tres qüestions. Posteriorment es realitzarà un descans de mitja hora per a, més tard, posar en comú totes les respostes generades en una segona fase d’esta jornada.
Este procés està compost per una primera part on es treballaran les preguntes plantejades, i una segona en la qual posaran en comú la respostes obtingudes per cadascun dels grups. Al seu torn, Bornhoffer i Caselles participaran de l’activitat com un més, mentres que hi haurà un mediador per a ajudar amb l’explicació i organització de la jornada.
Sessió 15 de juny
Com a seguiment i finalització de la investigació i de l’activitat realitzada prèviament, es durà a terme una jornada dedicada a continuar tractant el conflicte presentat respecte a si es pot curar al teixit cultural valencià i en eixe cas com fer-lo.
Per a això es convidaran a Ricardo Forriols i al col·lectiu A10, conformat per Julia Castelló i Ali Maderuelo. Estos agents actius de la comunitat valenciana, de perfils varis, seran els ponents d’esta xarrada, que al seu torn comptarà amb la mediació d’Álvaro Porras i Jefferson.