Converses d’artistes

Pepa L. Poquet i Anja Krakowski

ConversesIVAM Centre Julio González

Continuem amb la sèrie de converses entre artistes destinades a relacionar treballs i projectes que guarden similitud entre si –o que plantegen diferències- amb la intenció de posar sobre la taula conceptes clau que ajuden a entendre la pràctica artística contemporània. La intenció és poder dialogar, repensar, imaginar o contraposar idees. Perquè aquestes, i la seua concreció en formes artístiques diverses, tornen a ser element consubstancial del debat sobre la cultura i l’art contemporanis. I perquè siguen els artistes els qui les exposen.

Conversa entre els artistes Pepa L. Poquet i Anja Krakowski.

Pepa López Poquet, Artista visual i professora titular del Departament de Pintura [Àrea d’Audiovisuals] de la Universitat Politècnica de València. Comparteix la docència amb el treball plàstic, plasmat en instal·lacions, intervencions, fotografia, cinema i vídeo. Context i lloc concret són amb freqüència els punts de partida del procés creatiu propi. Els treballs/projectes se centren en l’espai públic, l’arquitectura o altres elements característics del lloc, analitzats des de la perspectiva de l’ús quotidià o des de la mateixa història. En el tractament formal se sol conjuminar el poètic amb el reivindicatiu. Ultimes exposicions individuals: Atles. Espai Sebastià Miralles. Fundació Caixa Vinaròs (2014) Microrelats. És Polvorí–Fundació Baleària, Eivissa (2013) Temps blancs, espais pausats. Galeria Canem, Castelló (2011). Ultimes exposicions col·lectives: Pantalla Local en Cinema per venir. Les Naus, València.(2014), Fugida Industrial. Fundació Lebensohn. Buenos Aires. (2014), Fhotopropuestas. Galeríacuatro, València. (2014), 50 anys en cartellera la Turia 1964-2014. Centre Cultural La Nau, Universitat de València (2014), Swapping the shifts. Galeria Freiraum, Berlin.(2013), Dones: Art i Universitat. *Atarazanas, València. (catl.)(2013), XV Cabanyal. Ports *obertes. València. (catl.)(2013), Drape –The Draps. Galeria Canem, Castelló.(2013)

Anja Krakowski, Dra. en Belles arts per la Universitat Politècnica de València. El treball de Anja Krakowski se situa en els contextos dels estudis culturals. La seua producció artística multimèdia s’entén com un acte persistent de transliteració crítica i s’associa a un moviment continu entre diversos punts de partida que contribueixen a dificultar la percepció d’una realitat hegemònica. La seua metodologia de producció és fonamentalment interrogativa i es manifesta en ocasions per mitjà de projectes col·laboratius, en els quals l’artista assenta les bases, però on durant part del procés cedeix l’autoria per a afavorir resultats incerts, com si d’un sistema viu es tractara. Les seues obres s’han mostrat en: Galeria 4 Gats (Palma de Mallorca), Galeria Punto (València), Galeria Luis Avançat (València), Galeria Ferrán Cano (Barcelona), Espai d´art de Girona (Girona), Centro de la Imagen (Mèxic D.F.), Galeria Por amor al arte (Porto, Portugal), Instituto Hondureño de la Cultura Hispánica (Hondures), La Llotja de Peix (Alacant), Gezira Center for Modern Art ( Cairo, Egípto), 11th International Cairo Biennale (Cairo, Egípto), Artifariti IX (Sahara Occidental/RASD), Les Naus (València), entre unes altres. El seu treball s’ha vist en les fires d’Arc, Art Miami (Miami, USA), Expoarte (Guadalajara, Mèxic), Fòrum Sud (Càceres) i Art Chicago (Chicago, USA).

Relacionats

Converses d’Artistes

08 mar. 2016
ConversesIVAM Centre Julio González

Converses d’artistes

18 des. 2015
ConversesIVAM Centre Julio González

Converses d’artistes

13 nov. 2015
ConversesIVAM Centre Julio González