Converses d’artistes

Ana Navarrete i Pepe Miralles

ConversesIVAM Centre Julio González

Continuem amb la sèrie de converses entre artistes destinades a relacionar treballs i projectes que guarden similitud entre si -o que plantegen diferències- amb el propòsit de posar sobre la taula conceptes clau que ajuden a entendre la pràctica artística contemporània. La intenció és poder dialogar, repensar, imaginar o contraposar idees. Perquè aquestes, i la seua concreció en formes artístiques diverses, tornen a ser element consubstancial del debat sobre la cultura i l’art contemporanis. I perquè siguen els artistes els qui les exposen.

Conversa entre els artistes Ana Navarrete i Pepe Miralles.

Ana Navarrete (València, 1965) Llicenciada en Belles arts per la Universitat Politècnica de València, Doctora en Belles arts per la Universitat de Castella – La Manxa, de la qual és Membre del Consell de Cultura i del Claustre Universitari i Professora Titular del Departament d’Art, Facultat de Belles arts. Va ser degana d’aquesta facultat des d’abril del 2008 fins a maig del 2014. És investigadora principal del grup INDEVOL i ha realitzat nombroses exposicions nacionals i internacionals. Entre els seus últims projectes destacar: N340 Globalfem: http://n340.org/inicio_n340.html i Nadie se acuerda de nosotras mientras estemos vivas: http://nadieseacuerdadenosotras.org. Combina el seu treball artístic, docent i investigador, amb la publicació de textos, i l’organització d’esdeveniments. Els seus interessos se centren en camps diversos relacionats amb les pràctiques culturals i les polítiques feministes.

Pepe Miralles (Xàbia, 1959) Artista visual i professor en la Facultat de Belles arts de València. Doctor en Belles arts per la Universitat Politècnica de València. Dins de la seua activitat artística, ha realitzat diferents exposicions individuals, de les quals destaquen: Para tratar de comprender dónde estamos o qué pasa, (Espai d’Art A. Lambert, Xàbia, Alacant, 1994); Etnografía de una enfermedad social, (Museu d’Antropologia, Madrid, 1994); Mantener, sostener, sustentar, (Cisterna Medieval, Quart de Poblet, València, 2000); Que me den, (Galeria Colorelefante, València, 2002 i La Fàbrica de Licors, Palma de Mallorca, Illes Balears, 2003); Proyecto Sida Social/3 Bilbao (Yohn Jaureguia, Bilbao, 2007); Proyecto Sida Social/4 Manacor (SACMA, Sala per l’ar i la cultura, 2009); Proyecto Sida Social/5 Bilbao (Bibliotecas Municipales, Casales de Jóvenes y Centros culturales, 2009). També ha participat en la creació de grups de treball artístic com a Proyecto 1 de Diciembre, (València, 1991) i Colectivo Local Neutral, (València, 1996), tots dos dedicats a la lluita contra la SIDA. En l’actualitat és director de la Càtedra Art i Malalties de la Universitat Politècnica de València.

Relacionats

Converses d’artistes

13 nov. 2015
ConversesIVAM Centre Julio González

Converses d’artistes

02 oct. 2015
ConversesIVAM Centre Julio González