Conversa entre l’artista Carmela García i Yolanda Peralta, comissària d’exposicions i docent

ConversesIVAM Centre Julio González

Conversa entre l’artista Carmela García i Yolanda Peralta, historiadora de l’art, comissària d’exposicions i docent, amb motiu de l’exposició  “Carmela García Imatgens de(l) poder-cartografia de l’invisible”.

L’element central de l’obra de l’artista canària Carmela García (Lanzarote, 1964) és la doble necessitat de repensar i canviar el món. Des d’una perspectiva de gènere que no supose únicament una simple via de projecció sobre la necessitat d’un altre futur, sinó que signifique en primera instància un escenari reivindicatiu d’una consideració diferent del femení en el món.

Sota aquestes premisses, Carmela García es basa en els recursos formals i icònics per a evidenciar la paradoxa i la dificultat del canvi de paradigma, experimentant una necessitat de reavaluar la construcció de la història, i narrar novament els relats sobre els quals s’ha construït l’imaginari. Per un altre costat estableix un nou ordre de referències en l’articulació i construcció d’una quotidianitat radicalment distinta en termes operatius i simbòlics.

Yolanda Peralta Sierra (Girona) és professora universitaria, investigadora i comissària d’exposicions. És Doctora en Historia de l’art per la Universitat de La Laguna (Tenerife).

 

Relacionats

Carmela García

18 mai. 2017 – 17 set. 2017
Exposició