Conversa entre Zineb Sedira i Sandra Maunac amb motiu de la inauguració de l’exposició “Zineb Sedira”

ConversesIVAM Centre Julio González

Conversa entre l’artista Zineb Sedira i la crítica d’art Sandra Maunac, amb motiu de la inauguració de l’exposició Zineb Sedira.

Zineb Sedira (París, 1963) explora el paisatge algerià d’una manera molt càlida i personal, relacionant les vivències personals amb els aspectes històrics o polítics, al mateix temps que se centra especialment en les qüestions relacionades amb els desitjos de mobilitat, d’eixir del país de molts dels seus ciutadans.

Raó per la qual les seues fotografies, vídeos i instal·lacions es caracteritzen per utilitzar la perspectiva de la seua pròpia experiència amb l’objectiu de preservar i transmetre la memòria del passat com un llegat per a les generacions futures. Una idea una miqueta malenconiosa que imbrica la urgència de l’haver de partir amb el desig de romandre, la qual cosa origina, sovint, el més profund desarrelament personal et trobes on et trobes. Per això, en aquesta exposició Zineb Sedira explorarà les nocions de família, tradició, història oral, migració i la transmissió intergeneracional de coneixement amb la finalitat d’abordar la qüestió de desplaçament cultural i les conseqüències personals i socials de la migració.