Berenar #2. Art i Context 2023 – 2025
Amb Juan de Dios Morenilla, Marco Henri, Agnès Pe i Daniel Dobarco
En el segon Berenar de l’edició Art i Context 2023-2025, els artistes Juan de Dios Morenilla i Marco Henri conviden a Agnès Pe i Daniel Dobarco a dialogar amb un aperitiu.
Els participants dialogaran sobre la línia difusa que separa aquells aspectes humorístics, lúdics o capritxosos dels seus treballs, d’aquells que no ho són pròpiament i de com totes dues parts conviuen i interactuen ja siga des del formal o el narratiu.
Marco Henri (Metz, 1998) és un productor musical i dissenyador de so establit a València que desenvolupa projectes artístics conduïts pel soroll, la visceralitat emocional i l’experimentació postirònica. El seu treball es materialitza en la presentació de peces sonores en directe, publicació de música, sessions conceptuals de DJ i so per a audiovisuals. Forma part de projectes col·lectius com l’agrupació de música club Rally, el grup de música pop Ultralágrima o l’estudi de disseny sonor Grotto.
Juan de Dios Morenilla (Caravaca de la Cruz, 1992) és artista plàstic resident a València. En el seu treball confluïxen multitud d’interessos que estan fora i dins de la pintura i d’idees que sorgixen del contacte amb el seu entorn més pròxim. A això se li suma visualitats pròximes al còmic i sèries d’animació, juntament amb l’atenció a llegats pictòrics com el de la pintura flamenca o del barroc espanyol. Va realitzar el grau i un màster a la Universitat Politècnica de València, va participar en residències com l’oferida per Antonio Gala per a joves creadors a Còrdova, i ha exposat en galeries com a Galeria Punto (València), Tuesday to Friday (València), the Hole (Nova York), Christie’s (Londres), així com en fires dins i fora del país. Actualment és representat i treballa amb Galeria VETA by Fer Francés, a Madrid.
Daniel Dobarco (Castelló, 1988) és llicenciat en Belles arts i màster en Producció Artística de la Universitat Politècnica de València. La seua obra ha sigut exposada en institucions nacionals i internacionals, incloent-hi les galeries Tuesday to Friday i Fran Reus a Espanya i la galeria Slika a França. En 2024, serà exposat en la Galeria Veta, a Madrid, així com en Urban Spree, Berlín. A través de la pintura i l’escultura, Dobarco crea espais que fan referència a la cultura fantàstica i al món dels videojocs. La seua obra crea un món fictici des d’un punt de vista tragicòmic, habitat per éssers extret de la nova mitologia gamer, la literatura de ficció i la cultura popular, però que al final no és més que un reflex histriònic de nosaltres mateixos, per dir-ho així, estos personatges representen una revisió dels arquetips tradicionals.
Agnès Pe (Lleida, 1985) és investigadora, productora musical, docent i musicòloga autodidacta. Treballa d’una manera sempre espúria davant els models estètics heretats de la cultura romàntica tardana, agitant així els límits tan aparentment definits per les taxonomies imperants. Ho atrau l’inusual i els referents culturals extrems, buscant sempre noves maneres de relacionar-se amb els elements que recompon. Quant al sonor, es maneja mitjançant l’atonalitat, melodies alterades i textures estridents. Els seus projectes s’han exposat a Conde Duque (Madrid), Tabakalera (Donosti) o Matadero (Madrid). Ha realitzat concerts a Macba (Barcelona), Centre Botín (Santander), CA2M (Madrid), La Casa Encendida (Madrid), La Panera (Lleida) o Larraskito (Bilbao), a més de festivals internacionals com BangFace (UK) o Piksel (NOR). Actualment és col·laboradora en RRS (Ràdio del Museu Reina Sofia) i ResonanceExtra (UK).”