Activitats i mediacions al voltant del dia de la Dona

VisitesIVAM Centre Julio González

Dins del marc de celebracions i reivindicacions pel 8M, el Dia de la Dona, oferim una programació especial que ens reenfoque sobre el treball, la vida, les lluites i els plantejaments de dones que han fet, i fan, possible el món que hui habitem. Al llarg de la setmana del Dia de la Dona proposem descobrir peces de la col·lecció de l’IVAM des del gènere, desconstruint alguns mites propis del cànon tradicional de la història de l’art, així com acostar-nos a la figura d’Anni Albers o Anna Boghiguian a través de les seues exposicions o conéixer el treball d’artistes joves, com el de Claudia Dyboski, qui ens proposa una trobada amb l’artista Óscar Carretero.

Dijous, 10 de març, 19h.
Presentació de l’exposició Anna Boghighian. A vegades, inesperadament, el present es troba amb el passat
L’artista egípcia Anna Boghighian i la directora de l’IVAM i co-comissària de la mostra, Nuria Enguita, presenten la primera exposició monogràfica de l’artista al nostre país. Ambdues ens exposaran els plantejaments de la seua producció artística, que està fortament relacionada amb l’impacte històric, econòmic, social i polític que determinats fets del passat tenen en el present.

Divendres, 11 de març, 19h.
*Visita comentada Rellegim la col·lecció de l’IVAM.
Visita especial tematitzada per a rellegir la col·lecció de l’IVAM des d’un punt de vista de gènere, visitant l’IVAM de manera transversal, gràcies a peces icòniques de la col·lecció del museu: des de Julio González a Ignacio Pinazo passant per artistes com Sophie Taeuber-Arp o Vicky Civera.

Dissabte, 12 març, 18h.
*Visita especial comentada a l’exposició Anni i Josef Albers. L’art i la vida. L’exposició mostra la trajectòria de la coneguda parella d’artistes Anni i Josef Albers, però, en el recorregut que plantegem, visualitzarem especialment la trajectòria de Anni Albers. Ens acostarem als seus plantejaments teòrics i artístics, així com a les seues vivències com a dona en la Bauhaus alemanya.

Diumenge, 13 de març, 12h.
*Visita comentada l’exposició Anna Boghiguian. A vegades, inesperadament, el present es troba amb el passat
Recorrerem l’exposició de l’artista egípcia mostrant els seus processos creatius, en els quals utilitza la imatge com a escriptura i l’escriptura com a imatge, per a desplegar una manera de pensar i una poètica compromesa amb el món, a través de llibres d’artista, dibuixos, pintures, figures retallades en l’espai, collages o instal·lacions.

*Les visites comentades s’ofereixen també per a grups culturals o educatius baix reserva (educacio@ivam.es)