Abierto Valencia 2017

AltresIVAM Centre Julio González

L’Associació de Galeries d’Art Contemporani de la Comunitat Valenciana (LaVAC) ultima els detalls de la cinquena edició d’Abierto Valencia, la seua edició més internacional. L’esdeveniment, que enguany tindrà lloc  el 29 i 30 de setembre, s’ha consolidat com a referència de l’obertura de la temporada expositiva en 16 galeries d’art contemporani de la Comunitat Valenciana. En aquesta cinquena edició, l’Associació de Galeries d’Art Contemporani de la Comunitat Valenciana, LaVac, portarà a València alguns dels majors experts i col·leccionistes internacionals amb l’objectiu de posicionar a València com a referent internacional en art contemporani.

L’Opening, l’obertura de portes per a gaudir de la temporada expositiva serà el dia 29 de setembre quan les galeries valencianes realitzaran l’obertura simultània de les seues exposicions.

L’inici de la temporada expositiva suposa un important aparador de les millors exposicions de les galeries i LaVAC, a través d’Abierto Valencia, convoca quatre premis de suport al món de l’art: Premi a la Millor exposició d’obertura atorgat per la Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana i quatre premis d’adquisició d’obra patrocinats per DKV, la Fundació Hortensia Herrero, Gandia Blasco i l’IVAM. Un jurat especialitzat, compost per Inma Corcho, directora del museu ABC; Sandra Moros, conservadora de l’IVAM; José Luis Pérez Pont, director del Centre del Carme Cultura Contemporània i Manuel Segade, director del CA2M visitarà les exposicions per a atorgar el premi a la millor exposició. L’anunci dels premiats es realitzarà en el matí del 29 de setembre en roda de premsa en l’IVAM.

Abierto Valencia s’ha convertit en una de les cites imprescindibles per a col·leccionistes i en aquesta cinquena edició amplia la participació d’experts internacionals gràcies al suport d’Acción Cultural Española, AC/E. Amb l’objectiu d’internacionalitzar l’esdeveniment i posicionar a València com a ciutat referent en art contemporani s’organitza a l’IVAM el 29 de setembre a las 12:30 h. una taula redona amb el títol “Projectes d’art contemporani i mecenatge des del col·leccionisme privat i empresarial”.

Participants:

María Beguiristain, responsable d’art i exposició de la Fundación Banco Santander
Omar López-Chahoud, curador independent i Director artístic UNTITLED
Sergio Sancho, director URVANITY
Olivier von Schulthess, col·leccionista i mecenes
Moderadora: Icíar Sánchez-Mangas, consultora i agent cultural

En la nit del 29 de setembre, l’IVAM acollirà la festa d’inici de la temporada d’Obert València.(ACCÉS AMB INVITACIÓ)

Després de l’organització d’una taula redona sobre col·leccionisme en 2016, LaVAC aferma el seu compromís amb el món empresarial en aquesta edició amb la col·laboració d’Ética EAFI per segon any consecutiu i la creació d’una nova col·laboració amb Caixa Popular.